Sema Talay “VADİ” Resim Sergisi

Etkinlik Sergi Sema Talay “VADİ” Resim Sergisi

Tarihler: 09 Aralık 2019 Pazartesi ~ 27 Aralık 2019 Cuma 10.00 - 19.00

Yer: Tünel Sanat Galerisi

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Müeyyet Sk. No:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 42 48

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAra 9, 2019 ~ Ara 27, 2019

Sema TALAY “VADİ” Resim Sergisi, Tünel Sanat Galerisi’nde 9 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 18.00’de açılacaktır.

  Sema TALAY, İstanbul doğumlu sanatçı lise öğrenimini resim bölümünde tamamladı. 2003 yılında MGSF Tekstil Ana Sanat dalından mezun oldu. 2003-2008 yılları arasında tekstil sektöründe sanatını icra etti. 2011’de Erkan Özdilek atölyesinde resim çalışmalarına başladı. Yurtiçi ve yurtdışında katılmış olduğu birçok kişisel ve karma sergisi bulunan Sema TALAY, 2015 yılından itibaren çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

  “Sema Talay resimlerinde içsel ve dışsal yolculuk; gözlem ve anlam arayışı bir arada gitmektedir. Doğaya, onun derinliğine yönelen ve git gide toplumsal sorumluluk bağlamında da işleyen duyarlılığı, derin bir kavrayışla özgün, giderek lirik ve şiirsel bir anlatım gerçekliğine dönüşür. Hemen hemen bütün resimlerinde egemen olan lirizm, kompozisyonlarının sağlamlığı, güçlü ifade yetkinliği ve kendini anlatmadaki ustalık; onun resimlerini sadece özgün bir estetiğe taşımıyor, aynı zamanda insanlar tarafından da saygın bir kabulle karşılanmasını doğuruyor.

  Resmi yaşamının merkezine oturtmuş olan sanatçı, kendi varoluşunun temel dinamiği haline getirmiş olduğu resimlerinde; kendi varoluşunu, doğanın gerçekliği ve yeniden tanımlanması üzerine kurguluyor. Doğayla bütünleşmiş sanatçı benliği, ruhsal kaygıların izinde, yeniden yaratıcı bir kimliğe bürünerek; renkle, biçimle, kompozisyonla kendine özgü bir lirik düzlem yaratıyor. Bu lirik düzlem içinde sanatçı, evrenin dokusunu ve rengini etkileyen olumlu-olumsuz etkenleri barındıran hikâyeleri resimlerine aktarıyor. Bunu aktarımı resimlerinde kendine özgü geliştirdiği teknik ile doku ve desenlerin kompozisyonlarını bir bütün haline getirerek sadece doğanın dönüşümünü ve gerçekliğini değil; insanoğlunun varoluşsal ve sanatsal hikâyesini de anlatıyor.”

    Sema TALAY “VADİ” Resim Sergisi, Ziraat Bankası’nın Müeyyet Sokak No: 1 Tünel / İstanbul adresinde bulunan Tünel Sanat Galerisi’nde 9 - 27 Aralık 2019 tarihleri arasında pazar-pazartesi ve resmi tatil günleri hariç 10.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilir.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu