Seni Seviyorum Diyecek Kadar Sarhoş?

Etkinlik Tiyatro Seni Seviyorum Diyecek Kadar Sarhoş?

Tarihler: 14 Nisan 2010 Çarşamba ~ 29 Nisan 2010 Perşembe 14-20-27-28-29 Nisan 2010 Saat: 20.00 - Saat: 20:0

Yer: GAF Tiyatro

Ücret: Tam: 25 TL, Öğrenci: 15 TL

Nereden Alınır: www.mybilet.com, Mybilet satış noktaları, Tiyatro gişe

Adres: Hüseyinağa Mah. Topçekenler Sok. No:3 Beyoğlu / İstanbul (Nevizade`nin alt sokağı) Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 21 09

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trNis 14, 2010 ~ Nis 29, 2010

‘Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş?’ ilk olarak 2006 yılında Londra’da Royal Court’ta sahnelendi. 2007’de Berlin’de Schaubuhne, 2008’de New York’da Public Theater ve Washington DC’de Forum Theater tarafından sahneye taşındı. Tiyatro Boyalı Kuş’un Caryl Churchill’in ‘Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş?’ yorumu ise dünyadaki beşinci yorum oluyor.

‘Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş?’, Caryl Churchill’in son yazdığı oyunlardan biri. İngiltere ve Amerika ilişkilerini anlatan oyun, farklı biçemi ve diliyle seyirciyi şaşırtacak bir yapı yaratıyor. Bu iki büyük gücün dünya politikasını nasıl yönlendirdiğini, Amerika’yı temsil eden Sam ile İngiltere’yi temsil eden Jack arasındaki aşk ilişkisi üzerinden anlatan Churchill, aynı zamanda toplumsal cinsiyet rolleri, aşk, tutku ve şiddet eleştirisini de Sam ve Jack üzerinden seyirciye farklı bir dilde anlatıyor.

‘Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş?’, dünyamızı yöneten iki tutkulu aşığın hikayesi aslında. Churchill’in kaleminden tanıdığımızı, bildiğimizi sandığımız bir aşk ilişkisine tanık oluyoruz. Ama biraz farklı bir aşk bu! Dünyamızı yöneten bu iki aşık, dünyaya hükmederken ve kendi çıkarlarına göre dünyamızı şekillendirirken, ilişkilerindeki inişler çıkışlar, tutku, aşk nelere işaret ediyor? ‘Büyük resmin’ küçük izdüşümüne şahit oluyoruz, Sam ve Jack’in aşkında, tutkusunda! Dünya politikasını, ‘eşitliği’, ‘özgürlüğü’ Sam ve Jack’in aşkında görmek isteyenlere… Tiyatro Boyalı Kuş, Churchill’in ‘Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş?’ adlı oyununu, Rengahenk Sanat Evi’nde mekana özgü (site specific) olarak sahneliyor. Rengahenk Sanat Evi artık Sam ve Jack’in yaşam alanı, onların ilişkilerini tüm detaylarıyla seyredebileceğimiz bir özel alan. Bireyciliğin, kapitalizmin, emperyalizmin, politikanın, demokrasinin, özgürlüğün eleştirildiği oyunda, Jack ve Sam’in aşkları üzerinden öğrenecek ya da hatırlayacak çok şeyimiz var. Sizce, yeni dünya düzeninin inşasında, Jack ve Sam neler yapıyorlar? Aşk nedir? Tutku nedir? Güç nedir? İktidar nedir? Aşkı yeniden tanımlamak için, aşkı yeniden düşünmek için yeni bir pencereden bakmamızı söylüyor Churchill… Tiyatro Boyalı Kuş da seyircisine soruyor: ‘Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş’ musunuz?

Tiyatro Boyalı Kuş Hakkında:
Türkiye’nin alternatif tiyatro topluluklarından Tiyatro Boyalı Kuş 2000 yılında kuruldu. On yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu’na yeni bir dil ve yeni bir bakış açısı kazandıran topluluk, kadın bakış açısıyla kendi oyun metinlerini oluşturdu, var olan metinleri kadın bakış açısıyla ele aldı. Farklı ülkelerden sanatçılarla birlikte çalışan ve dünya tiyatrosunu takip eden Tiyatro Boyalı Kuş, yapılanması, çalışma teknikleri ve özgün teatral biçemiyle profesyonel bir feminist tiyatro olma özelliği de taşıyor.

Yazan: Caryl Churchill
Reji: Jale Karabekir
Fatih Gençkal, Murat Mahmutyazıcıoğlu
Dramaturji Ekibi: Meral Harmancı, Nelin Dükkancı, Rahmet Uysal
Reji Asistanı: Esra Çizmeci
Müzik: Murat Hasarı
Çeviri: Cemile Çakır

Oyun Tarihleri:
13-20-27 Nisan 2010 Salı Saat 20:00
7-14-21-28 Nisan 2010 Çarşamba Saat 20:00

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu