Seyyar Satıcılar Sahnede (ISCMS)

Etkinlik Konser Parti Seyyar Satıcılar Sahnede (ISCMS)

Tarihler: 06 Ağustos 2010 Cuma ~ 06 Ağustos 2010 Cuma - Saat: 21:30

Yer: Sepetçiler Kasrı

Ücret: 1. Kategori: 73,00 TL 2. Kategori: 61,50 TL Ayakta Tam: 45,00 TL Ayakta Öğrenci: 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Kennedy Cad. No:3, Sarayburnu İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAğu 6, 2010 ~ Ağu 6, 2010

ISCMS 2010 - İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi Konserleri
“Müziğin başka türlüsüne hazır olun”
29 Temmuz - 8 Ağustos 2010

Seyyar satıcıları sahneye, yıldız sanatçıları üstgeçide taşıyan cesur tematik konserleri ve ustaların genç yeteneklerle birlikte çalacağı atölyeleriyle sıra dışı bir festival ve yaz okulu olan İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (İsmet Sıral Creative Music Studio, ISCMS), 11 günde toplam 41 etkinlikle pek çok ‘ilk’ içeren buluşmalara sahne olacak. Açılış etkinlikleri 2006 yılında düzenlenen ISCMS, bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle hayata geçiriliyor.

Seyyar Satıcılar Sahnede
Sanatçılar: 1. Bölüm - Erdem Helvacıoğlu (laptop, canlı ses işlem ve ses difüzyonu)
2. Bölüm - Ayşe Tütüncü Ekibi: Meriç Demirkol (alto saksafon), Emre Karabulut (elektrogitar), Ayşe Tütüncü (piyano), Timuçin Gürer (vurmalılar, beden müziği).
KONUKLAR: Trilok Gurtu (davul ve vurmalılar), Orhan Osman (bas lavta), John Lindberg (kontrbas)
3. Bölüm - “Bizden Sesler” Ekibi: Ömer Faruk Tekbilek (ney, vokal), Ahmet "Hacı" Tekbilek (ney, bağlama, tulum), Ahmet Özden (zurna), Volkan Çanakkaleli (davul)
4. Bölüm - Creative Music Studio Ekibi: Karl Berger (piyano), Oliver Lake (alto saksafon), Kenny Wessel (gitar), John Lindberg (kontrbas), Adam Rudolph (vurmalılar), Tani Tabbal (davul)
…Ve tüm bölümlere konuk olacak Seyyar Satıcılar

Hazırlık süreci aylar süren bu konserde, ISCMS müzisyenleri, yaşamlarını güçlü gırtlaklarıyla kazanan emektar sokak satıcılarıyla birlikte ve onlardan aldıkları ilhamla çalıyorlar. Konser, elektronikten caza ve halk müziğine uzanan her biri farklı atmosferdeki 4 bölümden oluşuyor. Farklı uluslardan ve müzik geleneklerinden yıldız sanatçılarla İstanbul’a her gün seslenen seyyar satıcılar, bizlere İstanbul sokaklarını bambaşka bir pencereden anlatıyorlar. Konserden önce, İstanbul’un dört bir yanında sürdürülen hazırlık süreci hakkında kısa bir film de gösterilecek.
www.iscms.org

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu