37. Film Festivali Ödülleri Sahibini Buldu

37. Film Festivali Ödülleri Sahibini Buldu

Sinema Sinema Haberleri 37. Film Festivali Ödülleri Sahibini Buldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri, 17 Nisan Salı akşamı Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 18, 2018

Festivalde ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplam 60 film yarıştı.

37. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni 17 Nisan Salı gecesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde yapıldı. Yazar ve programcı Yekta Kopan’ın sunuculuğu üstlendiği gecede Uluslararası ve Ulusal Altın Lale ödüllerinin yanı sıra, Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde ayrıca Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ödülleri, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Sinemada İnsan Hakları Ödülü ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülleri’nin kazananları da açıklandı.

Uluslararası Yarışma Ödülleri

Başkanlığını geçen yıl Altın Lale ödülünü alan yönetmen João Pedro Rodrigues’in üstlendiği 37. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma jürisinde yönetmen Marcelo Martinessi, oyuncu Angeliki Papoulia, müzisyen Pivio ve Tallinn Film Festivali direktörü Tiina Lokk yer aldı.

İKSV eski yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü için bu yıl 11 ülkeden 11 film yarıştı. Altın Lale’yi bu yıl, Valeska Grisebach’in Western adlı filmi kazandı. Jüri başkanı João Pedro Rodrigues’in açıkladığı ödülü Grisebach’a Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları ve İnovasyon Grup Başkanı Ata Selçuk takdim etti.

Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25 bin Avroluk para ödülüyle desteklenen ödülün 10 bin Avrosu filmin yönetmenine, 10 bin Avrosu filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenen firmaya, 5 bin Avrosu ise Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine veriliyor.

Uluslararası Yarışma Jüri Özel Ödülü Nelson Carlo de los Santos Arias’ın yönettiği Cocote’ye verildi. Nelson Carlo de los Santos Arias’a ödülü Tallinn Film Festivali direktörü Tiina Lokk takdim etti.

Ulusal Yarışma Ödülleri

Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen Altın Lale Ödülü için, yapımı 2017-2018 sezonunda tamamlanan 13 film yarıştı. Bu yıl yarışmadaki 10 filmin dünya prömiyeri, birinin ise Türkiye prömiyeri festivalde yapıldı. Ulusal Yarışma jürisi yönetmen Pelin Esmer başkanlığında toplandı. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, oyuncu Selen Uçer, şair Küçük İskender ve sinema yazarı Barbara Lorey de la Charrière oldu.

Ulusal Yarışma jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verdi.

Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen Altın Lale’yi Vuslat Saraçoğlu’nun Borç adlı filmi kazandı. Saraçoğlu’na ödülü jüri başkanı Pelin Esmer takdim etti. Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü, 150 bin TL para ödülüyle destekleniyor.

En İyi Yönetmen ödülü, Yol Kenarı filmiyle Tayfun Pirselimoğlu’na verildi. Berlin Film Festivali’nde Mirasçılar filmiyle Gümüş Ayı Ödülü’nü alan yönetmen Marselo Martinessi’nin açıkladığı ödülü Pirselimoğlu’na Türk Tuborg AŞ Operasyonel Pazarlama Müdürü Müdürü Cem Kırmacı tarafından takdim edildi. En İyi Yönetmen ödülü, Türkiye Sineması Tema Sponsorluğunu üstelenen Türk Tuborg AŞ, tarafından 50 bin TL para ödülüyle destekleniyor.

Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’ne Tolga Karaçelik’in Kelebekler adlı filmi layık görüldü. Karaçelik’a ödülü Selen Uçer tarafından takdim edildi. Jüri Özel Ödülü 50 bin TL para ödülüyle destekleniyor.

Hewno Bêreng / Renksiz Rüya filmiyle Mehmet Ali Konar’a Mansiyon verildi. Konar’a ödülü Barbara Lorey de la Charrière takdim etti.

Onur Saylak tarafından açıklanan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Sofra Sırları filmindeki rolüyle Demet Evgar’ın oldu. En İyi Kadın Oyuncu ödülü 10 bin TL para ödülü ile destekleniyor.

Oyuncu Angeliki Papulia tarafından açıklanan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Kelebekler filmindeki rolüyle Tolga Tekin ve Yol Kenarı filmindeki rolüyle Tansu Biçer kazandı. En İyi Erkek Oyuncu ödülü 10 bin TL para ödülü ile destekleniyor.

En İyi Senaryo Ödülü’nü Sofra Sırları filmiyle Ümit Ünal kazandı. Ünal’a ödülü görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki verdi.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü Kaçış filmiyle Florent Herry kazandı. Herry’e ödülü görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki verdi.

En İyi Kurgu Ödülü’nü Sofra Sırları filmiyle Osman Bayraktaroğlu kazandı. Bayraktaroğlu’na ödülü Ayat Najafi verdi.

En İyi Özgün Müzik Ödülü Güvercin filmiyle Canset Özge Can’a verildi. Can’a ödülü müzisyen Pivio takdim etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT