Burak Çevik ikinci kez Berlinale'de!

Burak Çevik ikinci kez Berlinale'de!

Sinema Sinema Haberleri Burak Çevik ikinci kez Berlinale'de!

Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 23, 2019

Burak Çevik’in ikinci uzun filmi “Aidiyet”, dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yapıyor. Geçen yıl ilk uzun filmi “Tuzdan Kaide” ile de festivalde yarışan 25 yaşındaki yönetmen, iki yıl üst üste Berlinale programında yer alarak önemli bir başarıya imza atıyor. 7 Şubat’ta başlayacak festivalin Forum bölümünde gösterilecek olan “Aidiyet”, Burak Çevik’in 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından ve kendi kişisel hafızasından yola çıkarak yazıp yönettiği bir yol ve aşk filmi.

Geçen yıl ilk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” ile Berlin Film Festivali’nde yarışan ve yenilikçi sinema diliyle övgüler alan Burak Çevik, ikinci uzun filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin’e konuk oluyor. “Aidiyet”, 7-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 69. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde Caligari Ödülü için yarışıyor.

Bir yol ve aşk filmi
Burak Çevik’in, 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından yola çıkarak ve kişisel hafızalarına dayanarak yazıp yönettiği “Aidiyet”, suç filmi olduğu kadar bir yol ve aşk filmi olma özelliği de taşıyor. Çevik’in anneannesinin öldürülme hikâyesini zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde ve kimseyi yargılamadan, topoğrafik gözlemle anlattığı “Aidiyet”, mekanların belleğinde dolanıyor ve aynı zamanda da sinemanın türleri arasında geçişler yapıyor.

Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde yer alan 39 film ile birlikte Caligari Ödülü için yarışacak olan “Aidiyet”, Türkiye’de yıl sonunda gösterime girecek.

İlk kısasını 17 yaşında çekti
1993’te dünyaya geldi. Şişli Terakki Lisesi’nde okurken çekmeye başladığı kısa filmler bir çok festivalde gösterildi ve ödüller kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali'nin “Işığın Peşinde” bölümünün küratörlüğünü yaptı. İlk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” (2018), dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı. “Aidiyet”, Türkiye’de 2019 yılı sonunda gösterime girecek.

twitter.com/bu_cevik instagram.com/bucevik

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT