Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden

Etkinlik Film Gösterileri Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden

Tarihler: 04 Haziran 2009 Perşembe ~ 04 Haziran 2009 Perşembe 4 Haziran Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaz 4, 2009 ~ Haz 4, 2009
“Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda, “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Ernesto Cabellos ve Stephanie Boyd’un üstlendiği Tambogrande: Mangolar, Cinayet, Maden adlı belgesel gösterilecek. 4 Haziran Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sibel Özbudun, “Latin Amerika: Kan ve Maden” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Film, sıradan insanların büyük kriz anlarında kahramanca hareketlere kalkıştığı destansı bir hikâyede, yozlaşmış politikacıların ve küresel maden endüstrisinin üzerine giden cesur insanları anlatıyor: Maceracı öncüler, Peru’nun hırçın kuzey çölünü verimli bir mango ve limon bahçesine çevirir. Fakat arazide altın bulunduğu zaman, uğruna çalıştıkları her şey tehdit altında kalır. Korku, şiddet ve cinayet, bir zamanlar sessiz ve sakin olan topluluklarını sarsar. Kaosun ortasında, bir şehidin hayali çiftçileri birleştirir ve onları şiddet içermeyen bir direnişin devrimci yoluna götürür.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.


istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu