The English Concert

Etkinlik Konser Parti The English Concert

Tarihler: 23 Haziran 2009 Salı ~ 23 Haziran 2009 Salı - Saat: 20:00

Yer: Süreyya Operası

Ücret: 60, 50, 40 TL - Öğrenci: 20 TL - Balkon: 90 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve IKSV merkezi

Adres: Bahariye Cad. No: 29 34710 Kadıköy/ İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: www.iksv.org/muzik

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaz 23, 2009 ~ Haz 23, 2009
Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding’in üstlendiği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 5–30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 500’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 37. yılında yine seçkin ve etkileyici bir programla yaza merhaba diyor.

THE ENGLISH CONCERT
Süreyya Operası
23 Haziran Salı 20.00

The English Concert
Harry Bicket şef ve klavsen
Elizabeth Watts soprano

Johann Sebastian Bach: La minör Süit
Antonio Vivaldi: Motet, "In furore iustissimae irae"
George Frideric Händel: Chaconne, "Terpsichore"
Antonio Vivaldi: Sonat, Op. 1, No. 12, "La Follia"
George Frideric Händel: Kantat, "Armida abbandonata"
Ara dahil 110` sürer.

Festivalin bu zarif barok gecesinde, İngiltere`nin en prestijli sahnelerinde dinleyicilerin nefesini kesen, eleştirmenlerin ve müzikseverlerin adından övgüyle söz ettikleri genç bir yıldız Elizabeth Watts`un yorumlarıyla bitmesini istemeyeceğiniz bir "barok" yolculuğa çıkacaksınız. Sanatçı uluslararası çapta ilk defa adını 2006`da aldığı Kathleen Ferrier Ödülü`yle duyurdu. Bu başarısından sonra 2007`de Cardiff Dünya Şan Yarışması`nda finallere kalarak Rosenblatt Resital Şarkı Ödülü`nün sahibi oldu. Aynı yıl Cannes`da Yılın En Başarılı Genç Sanatçı Ödülü`yle yıldızını parlatarak Kraliyet Filarmoni Vakfı tarafından Genç Sanatçı Ödülü`ne aday gösterildi. Watts`a, özellikle barok ve klasik repertuar yorumlarıyla övgü toplayan seçkin bir konser ve opera şefi olarak uluslararası üne sahip Harry Bicket yönetimindeki The English Concert eşlik ediyor. Dünyanın en iyi oda müziği orkestrası olan barok müziğin ince, narin ve bir o kadar da ustalık gerektiren zor motiflerini kusursuz bir şekilde çalarak üyelerinin ustalığını izleyenlere kanıtlayan The English Concert ve Watts`un Vivaldi ve Händel`in aryalarından oluşan programıyla Süreyya Operası barok müziğin seçkin yorumcularına ev sahipliği yapacak.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu