Topkapı Sarayı ve Çevresi (İftar)

Etkinlik Atölye Kurs Topkapı Sarayı ve Çevresi (İftar)

Tarihler: 03 Haziran 2017 Cumartesi ~ 03 Haziran 2017 Cumartesi 03 Haziran 2017 19:45

Biletix: Bilet Al

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 195.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaz 3, 2017 ~ Haz 3, 2017
Antonino Turizm tarafından gerçekleşecek iftar etkinliğinde yerinizi alın.

"İstanbul’un kalbi, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet’le beraber tarihi yarım adada atmaktadır. Topkapı Sarayı’ndan başlayarak şehrin içlerine kadar uzanan en önemli caddesi Divan Yolu Sultanahmet’ten geçer.  İçinde yaşayanların hikâyeleri, bilinmeyenleri, merak edilen her yönüyle Ramazan ayında Topkapı Sarayı ve Sultanahmet bir başka hale gelir.  Eski İstanbul’un gündelik hayatındaki Panayırlarına benzer şekilde renklenir. Zengini, fakiri, yoksulu, orta hallisi bir yer de buluşur. Her yıl sadece bir ayda gerçekleşen özel günde Osmanlı’nın en önemli yönetim yerinde Topkapı Sarayı’nda geçmişin saray adetlerini , yaşamlarından kesitler sunacağı özel bir anlatım eşliğine Eski İstanbul’un Kalbinde Tarihi yarımada da  buluşuyoruz."

Buluşma Yeri ve Saati: Topkapı Sarayı 3. Ahmet Çeşmesi önü, Saat: 15.00  
İftar Saati: 20:50 
Güzergâh: Sur-u Sultani, Bab-ı Hümayun, Matbaa-i Amire, Yeniçeri Ocağı, Darphane-i Amire, Babüsselam, Ahırlar, Mutfaklar, Harem-i Hümayun, Adalet Kulesi, Has Oda, Kutsal Emanetler, Hazine Dairesi, Arz Odası, Osmanlı Padişah Portreleri Salonu, Revan Köşkü, Sünnet Köşkü, Bağdat Köşkü, Mecidiye Köşkü. Aya İrini (dışarıdan), Darphane-i Amire, Soğukçeşme Sokağı ardından Ayasofya, Alman Çeşmesi, Cafer Ağa Medresesi,  Hürrem Sultan Hamamı, Sultanahmet Külliyesi
Fiyata dâhil hizmetler: Uzman rehberlik, Deraliye Restoran’da İftar yemeği, Harem müze giriş ücreti. 

Menü

İftariyelikler

Medine Hurması, Ceviz, Gün Kurusu Kaysı, Kapari Çiçeği İle Kalamata Zeytini Beyaz Peynir, El yapımı Reçel, Bal, Kaymak, Mahle Pastırma

Çorba
Badem Çorbası

Soğuk Başlangıçlar
Babaganuş, Vişneli sarma, Humus

Sıcak Başlangıç
Ballı Gemici Böreği- Karışık Türk Peynirleri ile sarılmış gemici böreği bal İle

Matbahtan Seçmeli Ana Yemekler
Hünkâr Beğendi – Köz patlıcan yatağında baharatlar ile pişirilmiş dana eti

Saraydan Tatlı Tabağı
Dondurmalı Fırın Sütlaç

Limitsiz Çay / Kahve Ve Meşrubat

- Bilet alanların 444 54 18 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu