Türk Kahvesi Viyana'da 56 Ülkeyle Yarışacak

Etkinlik Yarışma Türk Kahvesi Viyana'da 56 Ülkeyle Yarışacak

Tarihler: 24 Mart 2012 Cumartesi ~ 01 Nisan 2012 Pazar

Yer: CNR EXPO

Adres: Atatürk Havalimanı karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMar 24, 2012 ~ Nis 1, 2012

Asırların “Sihirli Meyvesi”ne usta ellerde sihirli dokunuşlar!

Hostech by Tusid Fuarı 28 Mart - 01 Nisan tarihlerinde CNR EXPO'da...

Dünya Barista Şampiyonası'nın Türkiye etabı Hostech by Tusid 20.Ağırlama Teknolojileri Fuarı kapsamında CNR EXPO İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Fuarın ilk üç günü yapılacak yarışmada derece elde edenler Türkiye'yi, 13-15 Haziran'da Viyana'da yapılacak WBC Dünya Kahve Şampiyonası'nda temsil edecekler. Türk takımı bu alanda iddialı olan başta Yunanistan olmak üzere Rusya ve Bulgaristan'ın aralarında bulunduğu 56 ülkeyle yarışacak.

Hostech by Tusid Fuarı kahve sektörünü ve kahve meraklılarını “Kahve Sanatçıları Yarışması”nda bir araya getiriyor. CNR Ekspo Fuarcılık ve TUSİD(Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği) desteklerinde SCAE(Specialty Coffee Assocation of Europe) Türkiye temsilciliği tarafından ilk kez yapılacak yarışmada, kahveye gönül verenler hünerlerini konuşturacak. Etkinlik Barista, Latte Art, Cuptasters, Cezve/İbrik, Coffee in Good Spritis ve Brewers Cup olma küzere 6 etapta düzenlenecek.

En iddialı rakipler Yunanistan, Rusya ve Bulgaristan...
“Kahve Sanatçıları Yarışması”na katılım başvurusu fuar başlamadan 4 gün önce sona erecek. Yarışma büyük otel, zincir cafe ve restoranlardan büyük ilgi görüyor. Etkinliğin jürisi ise 13 kişiden oluşuyor. Jüri heyetinde Norveç, Rusya ve İngiltere'den yetkililer de yer alıyor. Yarışmanın Tadım Show bölümünde 16 ülkenin kahveleri tadılacak. Kolombiya, Guetalama, Papua Yeni Gine ve Brezilya bu ülkeler arasında yer alıyor. WBC Dünya Barista Şampiyonası ise Viyana'da 13-15 Haziran'da yapılacak. CNR EXPO'da yapılan Kahve Sanatçıları Yarışması'nda derece alanlar 57 ülkeden yarışmacının katıldığı şampiyonada ülke takımı sıfatıyla Türkiye'yi temsil edecek. Şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek yarışmacıların en büyük rakipleri başta Yunanistan olmak üzere Rusya ve Bulgaristan olarak öne çıkıyor.

Hostech by Tusid turizm ve ağırlama teknolojileri sektörlerini bir araya getirerek üreticileri, tedarikçileri ve mutfak meraklılarını buluşturuyor. 45 bin ziyaretçinin gezeceği 20. Ağırlama Teknolojileri Fuarı, 28-31 Mart tarihleri arasında 11:00-19:00, 01 Nisan'da ise 11:00 – 18:00 saatleri aralığında ziyaret edilebilecek.

Önerilenler
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu