Türkler 2400 Yıldır İşlenmiş Deri Giyiyor

Alışveriş Alışveriş Türkler 2400 Yıldır İşlenmiş Deri Giyiyor

Tarihler: 29 Mayıs 2006 Pazartesi ~ 31 Mayıs 2006 Çarşamba

Firma:

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMay 29, 2006 ~ May 31, 2006
Türkler 2400 yıldır işlenmiş deri giyiyor
Türk sanayisinin duayen isimi Hasan Yelmen’in kaleme aldığı, “Türk Dericiliği 2400 Yaşında” adlı kitap, Türklerin 25 asırdır tabaklanmış deri giydiğini ortaya koyuyor. Hasan Yelmen, “Tarihte Türklerin izine MÖ 4000 yılına kadar rastlanabiliyor. MÖ 2000 yıllarına kadar Türk izine rastlanan Yukarı Altay Bölgesi’nde 1947 ile 1949 arasında Rus arkeologlar tarafından yapılan arkeolojik kazılarda MÖ’sine ait çeşitli ayakkabı, deri giysi, kürk, deri koşum takımları, deri tezyinatlar, renkli deri eşyaları, keçe, halı, yünlü kumaş gibi deriden üretilmiş çok çeşitli eşyalar bulunmuştur” dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nın kurucularından ve deri sektörünün duayen isimi Hasan Yelmen’in 25 yıl süren araştırmaları sonucu hazırladığı “Türk Dericiliği 2400 yaşında” adlı kitabın tanıtımı, Esma Sultan Yalısı’nda yapıldı. Dünya dericilerinin buluştuğu, IULTCS 2. Avrupa Kongresi çerçevesinde sektör temsilcileri, sanatçılar ve basın mensuplarının hazır bulunduğu konferanla tanıtılan kitap, Orta Asya’dan günümüze Türklerin deri işlemeciğindeki serüvenini anlatıyor.

Deri giyimin öncü markası Derimod’un sponsorluğunda hazırlanan, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan kitapta, Türklerin aynı sıra, Anadolu, Ege ve Mısır uygarlarındaki deri işlemeciliğine de değiniliyor. Konferansın açılış konuşmasını yapan Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, “Sayın Yelmen’in kaleme aldığı kitap, sadece Türk deri sektörü için değil, Türk tarihi açısından da önemli bir kaynakça özelliği taşıyan bir eserdir” dedi.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu