Uluslararası İstanbul Tango Festivali

Etkinlik Festival Uluslararası İstanbul Tango Festivali

Tarihler: 16 Haziran 2004 Çarşamba ~ 20 Haziran 2004 Pazar 16-20 Haziran 2004

Yer: İTÜ Konservatuarı Dans Derslikleri ve İTÜ Park Mühendishane

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi için: www.tangointurkey.com, E-mail: bilgi@tangointurkey.com

Adres: İTÜ Konservatuarı, Maçka
İTÜ Park Mühendishane, Taşkışla Maçka İstanbul

Telefon: Şule Arkış: 0532 773 0373

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaz 16, 2004 ~ Haz 20, 2004
Uluslararası İstanbul Tango Festivali

İstanbul heyecanlı bir ilke hazırlanıyor. Tüm dünyadan Tangoseverler 16-20 Haziran 2004 tarihleri arasında Uluslararası İstanbul Tango Festivalinde buluşmak üzere İstanbul’a geliyorlar. Festivalde toplam 7 çift ders verecek. Bunlardan 5 çift Arjantinli. Hepsi tangoseverler tarafından tüm dünyaca tanınmış, kalitesi ispatlanmış çiftler. Bir çift Avrupa’dan geliyor. Diğer çift ise organizasyonun sahipleri de olan Şule ve Aydoğan Arkış.

Festival, 1998 yılından beri sadece tango eğitimi veren, ve Arjantin’den dünyanın en önemli eğitmen ve dansçılarını bir çok kez İstanbul’a getiren El Encuentro tarafından organize ediliyor.

Festival 5 gün sürecek. Gündüz yoğun tango dersleri alacak olan tangosevenler, festival boyunca hergece milongalarda (Sadece Arjantin Tangosu dansedilen özel dans geceleri) dans edecekler. Gecelerin üçünde Özdener Koyutürk Tango Orkestrası,ve El Mediterraneo orkestralarının canlı müzikleri eşliğinde dans edilecek.

Festival kapsamında elbetteki Arjantin’li ünlü dansçıların gösterileri de olacak. 18 Haziran Cuma ve 19 Haziran Cumartesi akşamları festivale gelen profosyonel dansçıların gösterilerini izlemek mümkün. Her iki gecede de farklı çiftler dans edecek. Yani her iki gece de birbirinden farklı olacak. İzleyenler, aynı gecelerde tüm dünyadan İstanbul’a gelen tangoseverlerin danslarını da izleyebilecekler.

Türkiye hakkında oluşan uluslararası potansiyelin Türkiye’de buluşması gerektiğine inanarak festivali düzenleyecek olan Şule ve Aydoğan Arkış, şu ana kadar Türkiye’den katılımların dışında, tüm Avrupa ülkelerinden, Amerika’nın çeşitli eyaletlerinden, Uruguay ve İsrail’den katılımcıların bulunmasını, vizyonlarının ne kadar doğru olduğuna ve anlaşıldığına yorumluyorlar. Festivalde görev alacak eğitmenler şöyle: Ezequiel Paludi ve Sabrina Masso (Arjantin), Mauricio Castro ve Carla Marano (Arjantin), Adrian Veredice ve Alejandro Hobert (Arjantin), Los Hermanos Macana – Macana Kardeşler (Arjantin), Daniel ve Jessica Carlson (İsveç), Roxina Villegas ve Aris Negrosol (Arjantin), Şule & Aydoğan Arkış (Türkiye).

Festivalin tüm detayları www.tangointurkey.com sitesinde bulunuyor. Dileyenler aşağıdaki erişim türleri ile organizatörlere ulaşabilirler.
El Encuentro’yu daha yakından tanımak, ve geçmiş çalışmalarının fotoğraflarını izlemek isterseniz www.tangodersleri.com adresine bakabilirsiniz.
E-posta: bilgi@tangointurkey.com

Not: Gösteri gecelerine katılmak için rezervasyon gerekiyor. Bunun için Şule Arkış’a 0-532-773-0373 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu