"Profesyonel Aşçılığa İlk Adım 4/4'lük Mutfak Eğitimleri", USLA Aşçılık Okulu'nda yeniden sizlerle..."Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanan yarı profesyonel aşçılık eğitimine katılabilir, hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve pastacılık yer almaktadır. Program 4 hafta boyunca her Pazartesi ve Çarşamba günü saat 19:00-23:00 arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir.
Katılımcı sayısı minimum 6 maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır. Katılımcılara USLA aşçı ceketi, önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir. Tüm katılımcılar, program sonunda USLA katılım sertifikası alacaktır."
1. Hafta 1. Gün / 5 Nisan 2017 ÇarşambaTemel Kesim Teknikleri: Brunoise - Julienne - Chiffonade
Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme - Sote/Stir-fry - Izgara/Broil - Fırın/Roasting Kızartma - Islak Pişirme - Tıkırdatma - Poşeleme - Buharda Pişirme - Kombinasyon Pişirme - Yahni- Braising
1. Hafta 2. Gün / 10 Nisan 2017 Pazartesi Kümes Hayvanları: Tavuk Açma Teknikleri - Tavuk Suyu - Tavuk Pişirme Teknikleri
Reçete: Bıldırcın Confit (Quail Confit With Cured Lemon)
Potakallı Ördek Göğsü (Duck Breast a l’Orange)
2. Hafta 3. Gün / 12 Nisan 2017 Çarşamba Dana: Bonfile Açma ve Pişirme - Mühürleme ve Basting Kaburga - Braising - Antrikot
Reçete: Paris Usülü Antrikot (L’entrecote de Paris), Tane Karabiber Soslu Bonfile (Pepper Steak), Fırında Dana Kaburga Yahni (Braised Beef Short Rib)
2. Hafta 4. Gün / 17 Nisan 2017 PazartesiKuzu: Kuzu But Açma ve Pişirme - Kuzu Pirzola
Reçete: Bearnaise Soslu Dana Croute
(Roux Beef en Croute with Sauce Bearnaise),
Akdeniz Usülü Barbekü Kuzu Pirzola (Mediterranean BBQ Lamb Chops)
3. Hafta 5. Gün / 19 Nisan 2017 ÇarşambaBalık ve Deniz Ürünleri: Balık Çorbası - Levrek Fileto
Karides Temizleme - Karides Sote
Reçete: Tereyağlı Limon Sosunda Levrek (Seabass with a Lemon Butter Sauce), Tereyağlı Sote Karides (Gambas al Ajillo)
3. Hafta 6. Gün / 24 Nisan 2017 Pazartesi Baklagil ve Tahıl: Taze Makarna - Risotto - Börülce Piyazı
Reçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli RavioliBörülce Piyazı
Reçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli Ravioli (Ravioli di Ricotta e Spinaci al Burro e Salvia), Deniz Mahsüllü Risotto ( Risotto ai Frutti d Mare)
4. Hafta 7. Gün / 26 Nisan 2017 ÇarşambaEkmekler: Foccacia - Hamburger Ekmeği - Ekşi Mayalı Ekmek
4. Hafta 8.Gün / 3 Mayıs 2017 ÇarşambaTatlılar: Limonlu Tart - Profiteroles - Çikolatalı Fondan
- Yemek workshopları pratik kullanımlı 20 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı workshop mutfağında gerçekleşmektedir.- Talepleriniz doğrultusunda birbirinden farklı dünya mutfaklarından yemekler, tatlılar ve fırın ürünleri menüye göre içecek ikramlarıyla sunulmaktadır.- Workshoplar esnasında kullandığınız önlükler sizlere hediyemiz olup, hazırlamış olduğunuz ürünleri paketleyip evde sevdiklerinize tattırabilirsiniz.- Çocuk misafirlerimize yönelik workshoplarımız 4-12 yaş arasındadır ve yanlarında refakat edecek bir yetişkin olması gerekmektedir.- Kahve eğitimlerimiz MOC (Ministry Of Coffee) tarafından USLA içerisinde özel olarak yapılan barista sınıfında verilmektedir.- Tüm workshoplarımızda USLA workshop katılım sertifikası verilmektedir.