Videodram : Video Art Mı Sinema Filmi Mi ?

Etkinlik Panel Videodram : Video Art Mı Sinema Filmi Mi ?

Tarihler: 10 Nisan 2010 Cumartesi ~ 10 Nisan 2010 Cumartesi 10 Nisan Saat: 16.00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trNis 10, 2010 ~ Nis 10, 2010

Videodram = Video Art mı Sinema Filmi mi ?

10 Nisan C.tesi Saat: 16.00
Konuşmacılar: Ömer Ali Kazma (Sinema Yazarı), Mario Rizzi (Video Sanatçısı) Moderatör: Ayşegül Sönmez (Sanat Eleştirmeni)

Sinema ve video-art sanatı hiç olmadıkları kadar birbirlerine yakınlaştılar. Video-art sanatçıları giderek daha uzun filmler çekiyor. Steve Mcqueen imzalı Hunger filmi ve Şirin Neşat`ın Erkeksiz Kadınlar filmi bunun en güzel örnekleri. Bu doğrultuda, Uluslararası İstanbul Film Festivali, video sanatçılarını bir araya getiriyor ve şu soruları yöneltiyor: Video sanatçısının derdi sinemacınınkiyle aynı mıdır, ayrı mıdır? İkisi de belki aynı derdi değil ama aynı umudu taşımıyor mu, birer öznellik icat etme umudunu? Video sanatından beklentimiz sinemadan beklediklerimizden farklı mı? Video sanatçıları, sinemaya yeni bir özgürlük vadisi olarak mı bakıyorlar? Ulus Baker`in dediği gibi "sinemayı seyrederiz" ama "videoyu görür müyüz?" Sinema sanatını, video sanatçıları mı kurtaracak? Video ve sinema yapanlar olarak bunu konuşmak istiyoruz.
Sinemadan videoya geçenlerin deneyimlerini anlatmaları, öznellik icat etmenin yeni yollarını göstereceğini umut ediyoruz.
Etkinlik 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilmektedir ve ücretsizdir.

Önerilenler
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu