VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nden `Kişisel İzler`

Etkinlik Sergi VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nden `Kişisel İzler`

Tarihler: 23 Şubat 2009 Pazartesi ~ 03 Nisan 2009 Cuma

Yer: Galeri Işık

Adres: Galeri Işık, Büyükdere Cad. 34398 Ayazağa, Maslak İstanbul

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trŞub 23, 2009 ~ Nis 3, 2009
VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nden “Kişisel İzler”
VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin 10 yıllık çalışmalarından bir seçkinin sunulduğu Kişisel İzler sergisinin 7.’si, 23 Şubat - 3 Nisan 2009 tarihleri arasında, Galeri Işık’ta görülebilecek.

Yarım asır önce temelleri atılan VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nde çalışan sanatçıların, seramiğin daha geniş kitlelerle buluşması adına gerçekleştirdiği çalışmalar, 1998’den bu yana düzenlenen Kişisel İzler sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Kişisel İzler sergisinin 7.’nde Ali Konbal, Asuman İnan, Ayfer Kalsın, Aylin Bilgiç, Beril Anılanmert, Mehmet Kutlu, Mustafa Caner Kurt, Nurtaç Çakar, Reyhan Gürses, Ri-jeanne Cuppens, Sara Aji, Serdar Gürses, Süleyman Saim Tekcan, Şehnaz Oktay, Şeyma Bobaroğlu, Ümit Tuncer ve Yasemin Tanrıverdi’nin eserleri yer alıyor.

Vitra Seramik Sanat Atölyesi
Seramik sanatına yeni yapıtlar kazandırmayı ve bu yapıtları topluma aktarmayı amaçlayan VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin temelleri, 1957 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı tarafından atıldı. VitrA’nın Kartal’daki tesislerinde yer alan ve her türlü donanıma sahip olan VitrA Seramik Sanat Atölyesi, konferanslar, dia gösterileri ve atölye çalışmaları gerçekleştirerek seramiğe gönül veren sanatçıları izleyicilerle buluşturuyor. Bugüne kadar Alev Ebüzziya, Candeğer Furtun, Nasip İyem, Füreya Koral, Atilla Galatalı gibi Türk seramiğinin önemli ustalarını ağırlayan atölyede, seramiğin diğer sanat disiplinleriyle ilişkisini güçlendirmek ve seramik sanatına farklı bakış açıları kazandırmak amacıyla sergiler düzenleniyor. 2002 yılında Uluslararası Seramik Akademisi üyeliğine kabul edilen VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin yönetimini, seramik sanatçısı Reyhan Gürses yürütüyor.


istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu