www.nikefootball.com’da her hafta yeni bir Joga Bonito filmi

Alışveriş Alışveriş www.nikefootball.com’da her hafta yeni bir Joga Bonito filmi

Tarihler: 27 Mart 2006 Pazartesi ~ 30 Mart 2006 Perşembe

Firma: www.nikefootball.com

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMar 27, 2006 ~ Mar 30, 2006
www.nikefootball.com’da HER HAFTA YENİ BİR JOGA BONITO FİLMİ

Nike, sahalardaki şiddet ve düzensizliği, tartışmaları, sporda centilmenliğe sığmayan hareketleri önlemek ve tüm futbolcuları “Güzel Oyun”a davet etmek için bir kampanya başlattı: JOGA BONITO!

Kampanyanın sözcüsü olan Eric Cantona www.nikefootball.com’da yer alan Joga TV’den yayın yapıyor ve her hafta bir demeç veriyor.
Son zamanlarda Türkiye’de ve dünyada, futbolda karşılaşılan şiddet olaylarının artmasına karşı çalışmalar hızlanıyor. Nike, başlattığı ve “Güzel Oyun” anlamına gelen JOGA BONITO ile, futbolda şiddeti ortadan kaldırmayı ve sporu daha medeni bir ortama taşımayı amaçlıyor. Yılların efsanevi futbolcusu Eric Cantona Nike’la güç birliği yaparak tüm futbolcuları, futbolu tekrar güzelleştirmeye çağırıyor.

Eric Cantona herkesi, yalancıların ve sahtekarların futbolu lekelemelerine engel olmaya davet ediyor ve tüm dünyaya futbolun bir sanat, yürek işi, onur, zevk ve takım ruhu olduğunu hatırlatıyor: “Arkadaşlarım, yardımınıza, yüreğinize ve ayaklarınıza ihtiyacım var. Birlikte, ben ve sizler... Futbolu tekrar güzelleştirebiliriz. Futbolcu arkadaşlarım, öne çıkın. Bize katılın. Güzel oynayın. Bu sadece bir başlangıç. Burayı iyi izleyin.”

www.nikefootball.com web sitesinde Eric Cantona’nın bu kampanyayla ilgili tüm filmlerini seyredebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Cantona, sözcüsü olduğu Joga Tv ile internetten yayın yapıyor ve her hafta yeni bir demeç veriyor.
Nike, kampanya kapsamında futbolu güzelleştirmek ve çirkinliklerden arındırmak adına bir de manifesto yayınladı. Önümüzdeki günlerde sokaklarda, sahalarda ve daha birçok yerde sık sık karşılaşacağımız manifesto ise şöyle;
FUTBOL MANİFESTOSU
Dalma denizde olur, hakemle
tartışmak da yoktur.
Tartışma açık oturumda yapılır.
Ofsayt taktiği yeterince hızlı
olmayanların başvurduğu acınası bir taktiktir.
Biz futbolu kendimize özgü
değerlerle oynarız.
Güzel oyuna ait değerlerle bize katılın.
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu