McDonald's, Ümraniye (Şerifali Mah.)

Yeme İçme Fast Food McDonald's, Ümraniye (Şerifali Mah.)

Mutfak Türü: Fast Food

Adres: Şerifali Mahallesi Hüsrev Sok. No:5 Ümraniye İstanbul

Telefon: 444 62 62

Web: http://www.mcdonalds.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
DÜNYADA MCDONALD`S
İlk McDonald`s restoranı, 1940 yılında Dick ve Mac McDonald tarafından California San Bernardino`da açıldı. McDonald`s bugün, 100`den fazla ülkede 30.000`den fazla restoranla hizmet veriyor.
Bunların 13.000`den fazlası Amerika dışında bulunuyor. Restoranların yaklaşık %70`i işletmeciler, diğerleri ise McDonald`s şirketinin kendisi tarafından çalıştırılıyor. Her gün dünyada ortalama 52 milyon insan McDonald`s restoranlarını ziyaret ediyor. Dünyadaki McDonald`s restoranlarında çalışanların sayısı ise 1,5 milyonu geçiyor. ABD`de nüfusun %98`iyılda en az bir kere McDonald`s`a gidiyor.
Dünya genelinde McDonald`s faaliyetleri, şirketin ABD`de Chicago yakınlarında Oak Brook`taki merkezinden yönetiliyor. McDonald`s`ın yine Oak Brook`ta bulunan uluslararası eğitim merkezi Hamburger Üniversitesi`nde de her yıl, dünyanın her köşesinden binlerce McDonald`s işletmeci ve çalışanı, "hamburger işi"nin inceliklerini öğreniyor.

TÜRKİYE`DE McDONALD`S
Dünyada hızlı servis restoran sektörünün lideri olan McDonald`s, Türkiye`de ilk restoranını 24 Ekim 1986 tarihinde Taksim`de açtı. Bu yıl Türkiye`deki kuruluşunun 22. yılını kutlayan McDonald`s halen Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren 105`den fazla restoranıyla ve 3000`den fazla çalışanı ile yılda 53 milyon kişiye hizmet veriyor.
McDonald`s, 2001 yılında faaliyete geçen McDonald`s Çocuk Vakfı ile, çocuk sağlığı alanındaki küresel uygulamaların paralelinde, Türkiye`de de önemli sosyal projeler gerçekleştiriyor.
2005 yılından itibaren Türkiye`de ki büyümesini Anadolu Grubu çatısı altına sürdüren McDonald`s bugün itibarı ile Adana, Adapazarı, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Samsun ve Trabzon illerinde ve bu illere bağlı çeşitli ilçelerde faaliyet gösteriyor.


Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT