Anadolu’nun Geleneksel Lezzetlerini Bu Ramazan Kiva’da Keşfediyoruz

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Anadolu’nun Geleneksel Lezzetlerini Bu Ramazan Kiva’da Keşfediyoruz

Tarifi aile büyüklerinde saklı, nesilden nesile aktarılan Anadolu’nun kültür mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan yöresel mutfağın ünlü adresi Kiva’nın çağdaş sunumları ile keyifli iftar sofralarını renklendiriyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 18, 2011
18.07.2011

Tarifi aile büyüklerinde saklı, nesilden nesile aktarılan Anadolu’nun kültür mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan yöresel mutfağın ünlü adresi Kiva’nın çağdaş sunumları ile keyifli iftar sofralarını renklendiriyor.

Esin kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık yeme içme geleneklerinden alan ve çağdaş sunumları ile ilgi gören Kiva, Galata’daki ve Bağdat Caddesi’ndeki restoranlarıyla yöresel lezzetleri keşfetmek isteyenleri ağırlamaya devam ediyor.

Her lezzeti,ait olduğu yöreden getirilen malzemelerle ve nesilden nesile aktarılan tariflere sağdık kalarak hazırlayan Kiva, bu Ramazan iftariyelikleri ve şerbetleri ile Tokat’tan Antep’e dek uzanan oldukça zengin bir iftar menüsü sunuyor.

Bu Ramazan Kiva’nın iftar sofrasında adeta bir Türkiye turuna çıkacaksınız… Kiva iftariyeliklerinde Tokat’ın meşhur çalma pekmezi gibi oldukça özgün lezzetler öne çıkıyor. Ramazan’ın Ağustos sıcaklarına denk gelmesiyle menüye eklenen Güneydoğu yöresinin meşhur soğuk çorbası da denenmesi gereken Kiva lezzetlerinden… Anadolu kadınlarının inceliğini, ustalığını ve bilgeliğini sofralara taşıyan erikli yavan sarması ve baklalı sarmanın ardından mevsimin en güzel sebzeleri ile hazırlanan zeytinyağlı sakız kabağı ve zeytinyağlı kabak çiçeği dolması sofrada yerlerini alıyor.

Özgün ve yöresel lezzetlerle oldukça zengin bir iftar menüsü sunan Kiva’da unutulmaz bir Ramazan geçirmek istiyorsanız Galata ya da Şaşkınbakkal restoranlarında şimdiden yerinizi ayırtmanızda fayda var…

Kiva iftar menüsü 50 ila 75 TL arasında değişiyor.

Şaşkınbakkal Kiva: Bağdat Caddesi, Yapı Kredi İkramiye Blokları No: 361 Şaşkınbakkal İstanbul
Telefon: 0216 360 12 07

Galata Kiva: Galata Kulesi Meydanı, No:4, Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 292 98 98

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 292 00 37 – 0212 292 00 57 – 0216 360 12 07

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT