Aşure Geleneği Özsüt’te Yaşatılacak

Aşure Geleneği Özsüt’te Yaşatılacak

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Aşure Geleneği Özsüt’te Yaşatılacak

Bu yıl 11 Ekim’e denk gelen Aşure Günü’nde, bereketin, paylaşımın ve sevginin sembolü olan aşure tatlısından yemek isteyenler, geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt’te buluşacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 12, 2016

Buğdaydan fasulyeye, cevizden kayısıya kadar birbirinden farklı malzemelerin şaşırtıcı ve bir o kadar da mükemmel uyumuyla ortaya çıkan aşure ile kavuşmanın zamanı geldi! Bu yıl 11 Ekim’e denk gelen Aşure Günü’nde, bereketin, paylaşımın ve sevginin sembolü olan aşure tatlısından yemek isteyenler, geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt’te buluşacak.

Yeni yıl takvimlerinde bayramlar, resmi tatiller ile birlikte gözlerimizin aradığı özel bir tarih daha vardır: Aşure Günü. Kaselere doldurulup dağıtılan aşure, kokusuyla apartmanı sararken, bereketin, paylaşımın ve sevginin sembolü olur. Aşure bu yıl da, 11 Ekim’e denk gelen Aşure Günü’nden, Muharrem Ayı’nın bitiş tarihi olan 31 Ekim’e kadar sofralarımızın baş tacı olacak. Özsüt ustaları tarafından özenle seçilen malzemeler ve kuru meyvelerle hazırlanan aşure, pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübye ile doygun bir lezzet sunacak.

Buğdaydan fasulyeye, cevizden kayısıya kadar birbirinden farklı malzemelerin mükemmel uyumuyla ortaya çıkan aşure, tatlıların en güzellerinden biri ancak hazırlaması da bir o kadar zahmetli. Sadece Aşure Günü’nde değil, yılın her gününde bu özel tatlıyı sunan Özsüt ile aşure severler istedikleri her an bu özel lezzet ile buluşabilir.

Porsiyon Fiyatı: 10.50 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT