17.06.2011
Nisan ayında menüsünü yenileyen İstinye Park Big Plate; bahar ve yazın taptaze hasatından faydalanarak Akdeniz mutfağının zengin tatlarını sunuyor. Yazın neşesi meyveler, lezzetli frozen’ların yanı sıra ana yemeklere de mevsimin sıcaklığını yansıtıyor. Şefin yeni gözdesi olan “Kabaklı-Karidesli Risotto” ise bu yazın en sevilen yemeği olmaya aday.
Big Plate yenilenen menüsüyle yaza merhaba dedi. Menüsünü hazırlarken misafirlerinin taleplerini de gözardı etmeyen Big Plate’in menüsünde, geçen yazın favorileri; “Soğuk Buğday Çorbası” ve “Enginar Çiçeği” bu yaz da yer alıyor.
Brie peyniri ile taze ananasın mükemmel uyumuyla ortaya çıkan “Ipanema” ve Ege’nin vazgeçilmezi “Greek Salata” ile tazelenen salatalar ise formunu korumak isteyenlerin yeni favorisi olmaya aday lezzetler… Ana yemeklerde; roka yaprakları ve parmesan peyniri ile servis edilen İtalyan klasiği “Tagliata di Manzo” menüye yeni eklenen tatlardan biri olarak göze çarpıyor.
Ana yemeklerin en çok dikkati çeken kısmı ise: “Günün Yemekleri”. Pazartesi’den Cuma’ya her gün değişecek olan “Günün Yemekleri”nde, “Kabak Pabucaki”den “Ayvalı Dana Tajin”e kadar birçok klasik lezzet Big Plate tarafından modernize edildi. Aylık olarak yenilenecek olan “Günün Yemekleri”, mutlaka denenmesi gerekenler arasında yerini şimdiden aldı.
Time Out 2010 en iyi cafe/brasserie ödülünü kazanan Big Plate’in bambu, nar, limon ve zeytin ağaçlarıyla dolu terası ise havaların ısınmasıyla birlikte keyifli sohbetlerin lezzetli yemeklere eşlik ettiği bir mekan haline geliyor. Tüm bunların yanı sıra her Cuma düzenlenen Latin geceleri ve Cumartesi akşamüstü lounge müzik eşliğinde barmenin hazırladığı lezzetli içkiler şimdiden yazın vazgeçilmezleri arasında yerini almaya hazırlanıyor.
Adres: İstinye Park, Hillside girişi İstinye, İstanbul
Telefon: 0212 345 62 88
Web: www.bigplate.com.tr