Çırağan Palace Kempinski’de Istakoz ve Çeşme Midyesi Şöleni

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Çırağan Palace Kempinski’de Istakoz ve Çeşme Midyesi Şöleni

Bin bir çeşit ürünü Saray mutfağı özeniyle harmanlayan, Çırağan Sarayı`nın görkemli atmosferinde hizmet veren Tuğra Restaurant Şubat ayı boyunca konuklarına eşine az rastlanır ıstakoz lezzetleri sunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 1, 2011

01.02.2011

Çırağan Palace Kempinski 2011 yılı boyunca her ay Tuğra ve Gazebo Restaurant’ta birbirinden özel lezzetlere ev sahipliği yapacak. Michelin Yıldızlı Executive Chef Olivier Chaleil önderliğinde İstanbul gastronomi dünyasına birçok yenilik getiren Çırağan Mutfağı, Türkiye’nin dört bir yanından en taze olduğu mevsimde tedarik ettiği yiyecekleri gusto sahibi konuklarına özel tariflerle sunuyor.

Osmanlı Mutfağında Istakoz!

Bin bir çeşit ürünü Saray mutfağı özeniyle harmanlayan, Çırağan Sarayı`nın görkemli atmosferinde hizmet veren Tuğra Restaurant Şubat ayı boyunca konuklarına eşine az rastlanır ıstakoz lezzetleri sunuyor.

Yüzzyıllık Osmanlı Mutfağı reçetelerinin batılı metodlarla birleşmesinden hayat bulan Istakoz spesiyalleri arasında; imam bayıldı ile servis edilen Ilık Istakoz Pilaki, kızarmış deniz tarağı, bebek yedi kule yeşilliği, amasya elma cipsi,salatalık-fesleğen sosu eşliğinde sunulan Tavada Kızarmış Istakoz, Sote enginar, tost “brioche”capari çiçeği püresi, tatlı patates ve truffle sosu ile hazırlanan Izgara Istakoz gibi lezzetler bulunuyor. Tuğra’da haftanın her günü 19:00-23:30 arası tadılabilecek ıstakoz menüsü kişibaşı 195 TL (KDV dahil).

Çeşme’nin Meşhur Midyesi Gazebo’da

Lezzetiyle hafızalarda yer edinen, doymak için değil tadına varabilmek için yenen, Ege’nin incisi Çeşme’nin meşhur kum midyesi en yalın en doğal haliyle Gazebo’da.

Arpacık soğan, maydanoz, kekik, beyaz şarap sirkesi, köy ekmeği,ve terayağı ile servis edilen Mariniere Usulü Midye, beyaz şarap, krema ve frenk soğanı ile hazırlanan Safranlı Midye, defne yaprağı ve çeşitli sebzeler ile sunulan Rakılı Midye, zencefil, biberiye, fesleğen ve hindistan cevizi ile yapılan Tayland Usulü Midye gibi usta elinden çıkmış, midyenin doğal lezzetini vurgulayan tarifler deniz mahsüllerine düşkün misafirleri bekliyor.

Gazebo’da haftanın her günü saat 11:30-01:00 saatleri arasında tadılabilicek otantik midye lezzetleri menüsü kişibaşı 48 TL (KDV dahil).

Adres: Çırağan Cad. No: 32 Beşiktaş İstanbul
Telefon: 0212 326 46 46
Web: www.kempinski.com/en/istanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT