Güllüoğlu’ndan Kadayıfa Yeni Yorum: Billuriye

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Güllüoğlu’ndan Kadayıfa Yeni Yorum: Billuriye

İşe Kağıthane’den başlayıp dünyaya baklava yediren Güllüoğlu’nun, Gaziantep’in doyumsuz tadı fıstık ile kadayıfı buluşturduğu Billuriye Tatlısı, görüntüsü kadar lezzetiyle de fark yaratıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 9, 2011

09.12.2011

Tatlı denince akla ilk gelen isim olan Güllüoğlu’ndan yepyeni bir tat. İşe Kağıthane’den başlayıp dünyaya baklava yediren Güllüoğlu’nun, Gaziantep’in doyumsuz tadı fıstık ile kadayıfı buluşturduğu Billuriye Tatlısı, görüntüsü kadar lezzetiyle de fark yaratıyor.

İki kat tel kadayıfın arasında yer alan bol antepfıstığını tamamlayan şerbet ile damak şöleni yaratan Billuriye, sofralarınızın yeni tadı olacak.

140 yıldır tatlının değişmez adresi olan Güllüoğlu, kadayıfı Gaziantep’in en özel lezzeti antepfıstığı ile birleştirdiği Billuriye’yi tatlı severlerle buluşturuyor. Filmlere ve kitaplara konu olan saray mutfaklarında, “şerbetli tatlılar” sofraların olmazsa olmaz tamamlayıcısı sayılırdı. Kadayıf bu tatlar arasında, Osmanlı’dan bu yana yemek kültürümüze yerleşmiş en özel tatlıların başını çekiyor. Yapımı emek ve özen isteyen kadayıfın, günümüze kadar çeşitli kültürlerde farklı işlenerek, yeni yorumlar kazandığı biliniyor. Bu yorumların içerisinde en yenisi; Gaziantep’e özgü olan ve enfes tadı ile tatlı-tuzlu onlarca yemeğe katılan antepfıstığının hayat verdiği Gülllüoğlu Billuriye Tatlısı…

Tel kadayıfın üzerine yoğun olarak serpilen antepfıstığının yine ince bir kat tel kadayıfla örtülmesi ile hazırlanan Billuriye, en son eklenen sıcak şerbetiyle doyumsuz lezzetini tamamlıyor. Fıstık yeşilinin altın sarısı şerbet ile birleşmesi ile oluşan görüntü, Billuriye’nin hem göze hem mideye hitap etmesini sağlıyor. Un ve su karışımı ile elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesiyle yapılan geleneksel tel kadayıf, Güllüoğlu’nun yeni yorumu ile damaklarda yeni bir tatlı geleneği başlatıyor.

Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’nda hayat bulan Billuriye 49 TL/kg satışa sunuluyor.

Dünyanın farklı kültürlerini geleneksel Türk tatlıları ve lezzetleri ile buluşturan Nejat Güllü’nün Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden ya da 0 (212) 321 34 44 numaralı hattan da sipariş verilebilir.

Web: www.gulluoglusiparis.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT