Güne Gerçek Ekmekle Başlamanın Sırrı

Güne Gerçek Ekmekle Başlamanın Sırrı

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Güne Gerçek Ekmekle Başlamanın Sırrı

Hamileler, şeker hastaları, glüten alerjisi olan, kilo kontrolü sağlamak isteyen ve diyet yapan kişiler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 12, 2016

Son yıllarda glüten alerjisi, kilo problemleri, bağırsak ve mide rahatsızlıklarının ilk sebepleri arasında gösterilen katkı maddesi barındıran ekmeklerin yerini artık taş değirmende öğütülmüş un ve ekşi maya kullanılarak doğal yöntemler ile yapılan ekmekler almaya başladı.

Ekşi maya ile yapılan ekmeklerin içerisinde B12 vitamini bulunmaktadır, uzun süre un ile maya fermente olduğundan sindirim sistemine ve kilo kontrolüne yardımcıdır, iç dokusu çok daha yoğun olduğundan daha doyurucudur, uzun süre tok tutar, kokusu ve tadı endüstriyel maya ile yapılan ekmeklere göre çok daha yoğundur. Bu nedenlerden dolayı ekşi maya ile yapılan ekmekler günümüzde en çok dikkat çeken ve tüketilen gıdaların başında yer alıyor. Ayrıca hamileler, şeker hastaları, glüten alerjisi olan, kilo kontrolü sağlamak isteyen ve diyet yapan kişiler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Ekşi mayalı ekmeklerinin yapımında yalnızca kendi ekşi mayaları, taş değirmende öğütülmüş tam çavdar veya tam buğday unu, su ve kaya tuzu kullanan Ekşi Maya Restoran sahibi Ecem Uyar 5 senedir aynı mayayı kullandığını belirterek ekşi maya ile ilgili “Tam buğday unu ve suyla ekşi maya elde edebilirsiniz. Malzemeleri bu kadar basit ama burada önemli olan verilen emek. Küçük bir çocuk gibi her gün bakmanız ve beslemeniz gerekiyor.” dedi. Ayrıca yapım süresiyle ilgili olarak yoğurulduktan sonra 4 saat oda sıcaklığında, 12-24 saat arası soğuk hava dolaplarında bu ekmeği mayalandırdıklarını ve daha sonra taş tabanlı fırınlarında bu ekmeği pişirdiklerini vurguladı.

Sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketimi ile insanların bilinçlendiğini ileten Ecem Uyar, “Ekşi Maya Restoran’da başrol ekmeğimizde ve menümüzde de bu ekmekler ile birlikte “tartine” denilen kaliteli, yerel ve mevsimsel malzemeler kullanarak sunumlarımızı yapıyoruz. Hiçbir donuk ürün ve katkı maddesi kullanmıyoruz, ürünlerimizin tamamını günlük olarak bizi izleyebileceğiniz açık mutfağımızda yapıyoruz” dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT