İstanbul Boğazı’ndan Akdeniz’e Uzanan Çizgi Dışı Bir Lezzet Yolculuğu

İstanbul Boğazı’ndan Akdeniz’e Uzanan Çizgi Dışı Bir Lezzet Yolculuğu

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri İstanbul Boğazı’ndan Akdeniz’e Uzanan Çizgi Dışı Bir Lezzet Yolculuğu

Lezzette “En Yeni”nin, ambiyansta “Eskinin Modernizmi”nin izini süren BOAZ, hazırlıklarını tamamladı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 11, 2021

Lezzette “En Yeni”nin, ambiyansta “Eskinin Modernizmi”nin izini süren BOAZ, hazırlıklarını tamamladı

Akdeniz’in en seçkin lezzetlerini, İstanbul’un büyüleyici manzarasıyla yeniden tanımlayan BOAZ, İstanbul’un gastronomi dünyası ve gece hayatına çizgi dışı bir konsept kazandırmak için hazırlıklarını tamamladı. Asya ve Avrupa’nın birleştiği Kuruçeşme sahil yolunda, lezzet kaşifleri, konfor ve eğlence meraklıları ile müziğin ritmiyle yaşayanları tek adreste buluşturacak. Tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte kapılarını açarak, misafirlerini her detayın düşünüldüğü sağlıklı, konforlu ve sıra dışı bir ortama davet edecek.

Pandemiye karşı üst düzey hijyen tedbirlerinin alındığı BOAZ, misafirlerini özel lezzetler ile Boğaziçi’nin büyüleyici manzarasının başrol oynadığı bir yolculuğa çıkaracak. Lezzette “En Yeni”nin, ambiyansta “Eskinin Modernizmi”nin izini süren yaklaşımıyla gastronomi ve eğlence dünyasına sınır ötesi bir yaklaşım getirecek.

Kuruçeşme sahil yolunda, sırtını leylaklar, erguvanlar ve asırlık ağaçlarla dolu koruya, yüzünü İstanbul Boğazı’na çeviren BOAZ, Akdeniz’in en seçkin lezzetlerini yeniden tanımlarken, ambiyansıyla da gastronomi ve eğlence dünyasında sınırları aşan bir yaklaşım sunacak. Methis Group’un 3 farklı markayı barındıran kompleksin odak noktasında yer alan BOAZ, tam kapanmanın ardından lezzet, eğlence ve müzik tutkunlarını ağırlamaya başlayacak. Ağırlıklı olarak Akdeniz Mutfağı’nın modern yorumlarının ve farklı tekniklerle hazırlanan kabuklu deniz ürünlerinin sunulacağı restoran, nezaketle tanımladığı sunumları ve el yapımı materyallerin kullanıldığı dekorasyonuyla da ezberleri bozacak.

3 farklı markayı barındıran kompleksin odak noktası
BOAZ Restoran, Methis Group tarafından hayata geçirilen 3 farklı markayı barındıran bir kompleksin odak noktasında yer alıyor. 3 kattan oluşan kompleksin her birinde gastronomi ve eğlence dünyasında fark yaratan, ezber bozan bir anlayışın izleri yansıtılıyor. Kompleksin teras katında konumlanan BOAZ, Akdeniz mutfağının en seçkin lezzetleri ve ambiyansıyla gastronomi dünyası için sıra dışı bir yaklaşım sunuyor. İyi yemeğin izinden gidenler ile müzikte en yeni trendlerin takipçisi olanlar için her şeyin düşünüldüğü restoran, seçkin lezzetleri ve her masasında sunduğu farklı İstanbul manzarasıyla “restoran” kavramını yeniden tanımlıyor.

Trüflü Levrek’ten Deniz Mahsülleri Linguine’e uzanan sıra dışı lezzetler
Şef Mahir Çelik imzası taşıyan spesiyalleri ve farklı ambiyansıyla 24 saat yaşayan bir mekân olan BOAZ’ın menüsünde, Akdeniz mutfağının en seçkin lezzetlerinin yanı sıra Ege’nin esintisi de yer alıyor. Deniz ürünleriyle hazırlanan Trüflü Levrek Ceviche, Trüflü Tarama gibi mezeleriyle bilinen meze alternatiflerine üst düzey boyut kazandırılan BOAZ’da, tuzda pişmiş somon ve levrek, ahtapot, karides, torik lakerdadan oluşan Karışık Balık Tabağı, ızgara enginar kalbi, taze tane bakla, taze kuşkonmaz ile hazırlanan Somon Füme Tabağı gibi çok özel spesiyaliteler başlangıç olarak sunuluyor. Ana yemekte Deniz Mahsülleri Linguine, Deniz Mahsülleri Paella gibi Akdeniz esintisi yaşatan lezzetlerin hâkimiyeti yer alıyor.

Lezzettte “Yeni”nin, ambiyansta “Eskinin Modernizmi”nin izinden gidiyor
Sunduğu seçkin lezzetleriyle “En Yeni”nin izinden giden, ambiyansıyla “Eskinin Modernizmi”ni bugüne kazandıran BOAZ, dekorasyonuyla da fark yaratıyor. Retro akıma farklı bir bakış açısı kazandıran mekânın dekorasyonunda kullanılan her detay, tamamen el yapımı. Kapı girişinden, masalara, tabaklara ve yer döşemesine kadar her detayın el emeğiyle oya gibi işlendiği mekânda; mermer, ahşap ve halatın ağırlığı hissediliyor. Butik dokunuşlarla şekillendirilen mekânın ambiyansı mimari detaylarında saklı. 4 tonluk ağırlığa sahip Carrera mermer masaların yer döşemesi haline getirildiği mekân, özel tasarlanmış mobilyaları ve el emeği sunum takımlarıyla, konforlu ve ayrıcalıklı bir ortam sunuyor.

Yöresel ürünlerle mevsimsel lezzetler
Mevsimsel çok özel lezzetlerin BOAZ ayrıcalığıyla yorumladığı modern reçetelerde, yöresel ürünler kullanılıyor. Kereviz Antalya’dan, jumbo karides Bodrum’dan, tereyağı Trabzon’dan temin ediliyor. Mevsim meyveleri kullanılarak hazırlanan ve sıra dışı sunuma sahip olan kokteylleriyle tatlı ve ekşinin doruk noktalarını kadehte buluşturuyor. Grup ve şirketlere özel menülerin yer aldığı, çok özel toplantı ve etkinliklere de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul Boğazı’ndan dünyaya uzanan bir yolculuk
Methis Group imzası taşıyan kompleksin orta katında yer alan Boudicca, 5 duyuya hitap eden unsurlarıyla clup tutkunlarını İstanbul Boğazı’ndan dünyaya uzanan bir seyahate çıkarmaya hazırlanıyor. Minimalist ve enerjik detayları içinde barındıran postmodern tasarımıyla clup dünyasına şaşırtıcı bir konfor kazandırmak için günleri sayıyor. Çok yakında eşsiz ortamını ile İstanbul manzarası eşliğinde müziğin ve lezzetin tadını çıkarmak isteyenleri buluşturacak. Panoramik deniz manzarası, imza kokteylleri, Akdeniz mutfağı ile dünya füzyon lezzetlerinin seçkisini sunan aperatifleri, usta DJ’lerin özel sunumlarıyla hazırlanan müzikleri ve sürpriz performansları ile de benzersiz bir deneyim yaşatacak. Kurum ve şirketlerin farklı organizasyonları için de aranılan adres olarak hizmet verecek.

Performans tutkunlarının yeni buluşma noktası
Kompleksin canlı performansların sunulduğu giriş katında yer alan Margaux Theatre, lezzetin yanı sıra müzik, eğlence ve performans tutkunları için sıra dışı bir ortam yaratacak. Nitelikli müziğin canlı performanslarının sunulacağı bu bölüm, çağdaş sanatçıları ağırlayacak. Alışılagelen sahne ve sunum kurgularının ötesinde bir konsepte sahip Margaux Theatre, eşsiz lezzetleri, özel kokteylleri ile canlı müzik ve eğlencenin keyfine üst düzey bir boyut kazandıracak. Çok özel ses ve taze hava iklimlendirme yatırımına sahip olan mekânda performans sevenler, iyi lezzet ve iyi müziğin sağlıklı bir ortamda sunulduğu bu özel deneyimler yaşayacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT