Kebaplar da Artık Organik

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Kebaplar da Artık Organik

Dünyaca ünlü restoranların menülerinde yer almayı başaran kebap, son zamanlarda yemek tüketiminde ilk sıralarda yer alıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 3, 2013

Dünyaca ünlü restoranların menülerinde yer almayı başaran kebap, son zamanlarda yemek tüketiminde ilk sıralarda yer alıyor. Peki, kebap ve et çeşitleri ne kadar sağlıklı? Neco Et ve Kebap yöneticisi Murat Sağol, organik kebap ve et çeşitlerinin püf noktalarına değiniyor.

Günümüzde sadece meyve ve sebzeleri organik olarak tüketmek sağlık açısından yeterli olmuyor. Sipariş edilen yemeklerin de organik olmasına da dikkat etmek gerekiyor. Et ve kebap içerisine konulan katkı maddeleri sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.

Özellikle hazır yemeklerde en çok tercih edilen et ve kebabın hangi ortamlarda ne şekilde hazırlandığını kimse bilmiyor. Kebap içerisine konulan baharatların sağlık açısından önemine değinen Neco Et ve Kebap yöneticisi Murat Sağol, kebabın lezzeti kadar kebabın hazırlanmasının da önemli olduğunu belirtiyor.

Neco Et ve Kebap yöneticisi Murat Sağol, “kanser ve benzeri sağlık sorunlarının artmasının sebebinin tüketilen besinler olduğunu bildiğimizden son zamanlarda organik ürünler tüketerek bazı hastalıkların önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu yüzden herkes sağlıklı yaşam için organik ürünler tercih ediyor fakat hiç kimse dışarda yediği yiyeceklerin içerisinde ne kadar katkı maddesi ve kanserojen ürünler olduğunu bilmiyor. Bizler bilinçli işletmeciler olarak müşterilerimizin sağlıklarına önem verdiğimizden, kebap içerisine koyduğumuz baharat ve çeşnilerin organik olmasına dikkat ediyoruz. Kebabın lezzetinin baharatlardan geçtiğine inandığımızdan baharatlarımızı Gaziantep yöresinden organik olarak tedarik ediyoruz. Restoranlarımızda kullandığımız ürünlerin organik olmasından kaynaklanan lezzet, tüm müşteriler tarafından fark ediliyor. Restoranlarımızda katkısız ürünlerle hazırlanan yemekler kattığı lezzet dışında sağlık açısından büyük önem teşkil ediyor” dedi.

Sağol, hazır yemeklere olan taleplerin artmasıyla yemekler içine katılan malzemelerin kalitesinin düşürüldüğünü belirtiyor. Yemek seçiminde özellikle et ve kebap tercih edenlerin dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Sağol, “dışarıdan tüketilen yiyeceklerin içerisine katılan ürünlerin organik olup olmadığını araştırmak gerekiyor. Etlerle harmanlanan ucuz ve kalitesiz baharat çeşitleri sağlığı tehlikeye sokuyor” dedi. Baharatlarda doğal ürünlerin tercih edilmesinin kanser ve birçok sağlık sorunlarının önüne geçmesinde etkili olduğuna dikkat çeken Sağol, organik baharatlar kullanmanın yemeğe ayrı bir lezzet katarak organik kebap yemenin mümkün olduğunun altını çiziyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT