Kilimanjaro’nun Menüsü Mevsim Lezzetleriyle Yenilendi

Kilimanjaro’nun Menüsü Mevsim Lezzetleriyle Yenilendi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Kilimanjaro’nun Menüsü Mevsim Lezzetleriyle Yenilendi

Malzemeyi odağında tutan mutfağı, sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 20, 2018

Malzemeyi odağında tutan mutfağı, sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi. Rafine bir tat deneyimi sunan oğlak burger, çıtır tandır, isli kuru et ve isli uskumru gibi yeni lezzetler Kilimanjaro müdavimlerinin favorileri arasında yer almaya aday…

Mekânın doğallıktan ve sadelikten ilham alan mutfağında, taze ve mevsiminde ürünlerle hazırlanan başlangıç lezzetlerinden Ege otları çorbası; ısırgan otu, hardal otu, Arap saçı, yine Kilimanjaro’da hazırlanan şevketi bostan turşusu, acı yağ ve çörek otu ile sunuluyor.

Mekana Özgü Sıcak Tabaklar
Yaz menüsünün sıcak seçenekleri arasında öne çıkan oğlak burger, 4 saat kısık ateşte pişirilen bütün oğlağın didiklenerek islenmesiyle hazırlanıyor. Karamelize soğan ve tohumlu sos eşliğinde servis ediliyor. Önce meşe ağacından talaş ile islenip ardından açık havada kurutulan isli kuru et ve isli uskumru da menünün favori tatları arasında yer alıyor. Açıldığı günden bu yana menüde bulunan ve mekanla özdeşleşen;kısık ateşte uzun süre pişen kuzu tandır ve elmalı fesleğenli bademli firik pilavı eşliğinde sunulan çıtır tandır ise yaz menüsünde de iddiasını koruyor.

Serin ve Taze Salata Alternatifleri
Mevsime özeltaze malzemelerle hazırlanan yaz menüsünün salataları arasında, Trakya keçi peynirli salata, İzmir Urla’dan gelen enginar kalbi ve Kilimanjaro’nun kendi yapımı ançüez ile hazırlanan çiğ enginar salatası, yeşil ve kırmızı erikli rezene salatası, Kastamonu’dan gelen ve elle toplanan organik siyez bulguruyla yapılan siyez salatası yer alıyor.

Hafif ve Eşlikçi Tatlar
Kilimanjaro’nun yenilenen yaz menüsü, yöresel ürünlerle hazırlanan eşlikçileriyle de özgün alternatifler sunuyor. Fransız mutfağına has pişirme tekniğiyle yemyeşil ve dipdiri kalacak şekilde kısık ateşte pişirilen, Aydın çam fıstığı ve İzmir tulumu ile servis edilen zeytinyağlı bezelye, hafif lezzetleri tercih edenleri bekliyor.

Hatay’dan gelen tahin, zeytin, nar ekşisini tam kıvamda bir araya getiren ve mekanla özdeşleşen humus’un yanı sıra Kilimanjaro’nun kendi yapımı acıbadem sütüyle hazırlanarak çağla badem, file badem, acıbadem olmak üzere üç farklı bademle servis edilen acıbadem muhallebi, menünün diğer yaz lezzetleri arasında yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT