Kiva Sonbahar Tatları

Kiva Sonbahar Tatları

Anadolu’nun binlerce yıllık yöresel lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, sonbaharı yepyeni lezzetlerle karşılıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 3, 2018

Meze ve ara sıcaklarda taze deniz esintisi
Akşam saatlerinde misafirlerini meyhane konsepti ile ağırlayan Kiva’nın topik, fava, fellah köftesi, yoğurtlu atom, mercimek dondurma, acılı ezme gibi klasikleşen mezelerine sonbaharda karışık peynir tabağı, özel tekniklerle dinlendirilmiş toriğin roka ve kırmızı soğanla servis edildiği lakerda, özel sosta dinlendirilmiş levrek parçalarından oluşan levrek marine ekleniyor.

İmza yemekleri ve mezelerinin yanı sıra ara sıcaklarda da iddialı olan Kiva’nın yeni ara sıcakları arasına taze baharatlarla marine edilmiş ılık ahtapot, özel sosuyla kalamar tava, tereyağlı karides, fıstıkla servis edilen humus, el yapımı ıspanaklı çıtır krep, vazgeçilmezlerden sigara böreği ve kaşarlı ızgara mantar katılıyor. Müdavimlerin favorileri arasında yer almaya hazırlanan yeni lezzetlere Kiva’nın imza lezzetlerinden atom kokoreç ve tereyağlı ciğer de eşlik ediyor.
Geleneksel mutfağın lezzet yelpazesini yansıtan menünün yeni sıcak yemeklerinde ise kırmızı et ağırlıklı reçeteler öne çıkıyor. Ana yemeklerde Balkan köfte, zırh ile kıyılmış ve meşe kömüründe pişirilmiş etin acılı ve acısız sunumuyla zırh kıyma, Anadolu’dan özel tedarik edilen etin çam ve Antep fıstığıyla uyumunu yansıtan paşa kebap, kaburganın özel çektirilmiş suyuyla lezzeti katlanan dana kaburga, kuzu etinin en iddialı sunumlarından Akdeniz incisi bulunuyor. Vejetaryen misafirler için ise menüde meşe kömüründe pişirilmiş ızgara mevsim sebzeleri yer alıyor.

Kiva farkıyla kış salataları
Yenilenen menünün mevsim ürünleriyle hazırlanan kış salatalarından; meşe kömüründe ızgara sebzelerle hazırlanan Kiva köz salata, İzmir tulumu eşliğinde sunulan narlı bahçe salatası, özenle seçilmiş yeşillikler ve ince bulguru bir araya getiren tabule salatası, Antakya mutfağının köklü lezzetlerinden Fettuş salatası, Kiva farkı ile tadılması gereken lezzetler arasında bulunuyor.

Tatlıda zengin alternatifler
Menünün yıldızı, misafirlerin de favorisi olmaya tatlı alternatiflerinde ise manda sütüyle hazırlanarak fırınlanmış spesiyal fırın sütlaç, Kiva’nın özel yorumuyla profiterol, hafif tatlı severler için şaraplı armut tatlısı, Kiva ile özdeşleşen tahinli çıtır kabak ile geleneksel mutfağın en sevilenlerinden dondurmalı irmik helvası ve sıcak tahin helvası yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT