Koşuyolu'nun Yeni Lezzet Durağı Minnesota

Koşuyolu'nun Yeni Lezzet Durağı Minnesota

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Koşuyolu'nun Yeni Lezzet Durağı Minnesota

Sabah 08.00’da kapılarını açan Minnesota, hafta içi 24.00’a, haftasonu 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Mekan, güne sabah kahvaltısıyla başlıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 5, 2014

Doğal ve taze ürünlerle, her biri özgün tarife sahip yemekleriyle tanıdığımız Minnesota, lezzet tutkunlarını şimdi yeni şubesinde ağırlıyor. Anadolu Yakası’nın Koşuyolu’ndaki yeni lezzet durağı olmaya aday Minnesota, Le Cordon Bleu’nun mükemmeliyetçi çizgisiyle hazırlanan mönüsü ile iddialı bir duruş sergiliyor.

Minnesota 2005 yılında Levent İş Kuleleri’nde hizmete açmıştı. Hafta içi iş yemekleri, akşam evde yemek yerine alternatif olan, hafta sonları aile ve arkadaş gruplarının buluştuğu Minnesota, şimdi Anadolu Yakası Koşuyolu’ndaki yeni şubesinde lezzet meraklılarını ağırlıyor.

Minnesota’nın ortakları Cem Yıldırım ve Alev Duman, gurme tatlara önem veriyor. Mekanın ortaklığını ve şefliğini yapan Alev Duman, 16’ıncı yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi olan Le Cordon Bleu’nun İstanbul’da eğitim alan “Grand” diploma sahibi ilk mezunlarından.

Sabah 08.00’da kapılarını açan Minnesota, hafta içi 24.00’a, haftasonu 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Mekan, güne sabah kahvaltısıyla başlıyor. Ana kahvaltıda Minnesota Kahvaltı ve Klasik Kahvaltı olarak iki seçenek bulunuyor. Cumartesi ve pazar günleri ise brunch düzenleniyor. Kahvaltıda klasik tatların yanı sıra ceviz ezme, tahin-pekmez, biberli lor peyniri, fıstık ezmesi gibi alternatifler sınırsız çayla ikram ediliyor. Kruvasan Tabağı, Croque Monsieur, Croque Madame gibi Fransız lezzetleri de kahvaltısına fark katmak isteyenlere hitap ediyor. Kahvaltıya özel 5 çeşit ekmek ve pastane ürünlerinin tamamı ise Minnesota’nın kendi mutfağında yapılıyor.

Minnesota’nın mönüsünde enfes pizza çeşitleri bulunuyor. Taze domatesten yapılan sosu, taze baharat ve içinden manda sütünden yapılan özel mozarellayla hazırlanan pizzalar, İtalyan Morello Forni fırında pişiriliyor. Karides Tempura, Peynir Tabağı, Soğuk Et Tabağı, Chicken Hot basket, Sebze Tabağı, Mantar Tabağı, Mozarella Tabağı, Pirinç Topları, Somon Füme ve Samosa gibi başlangıç olarak sunulan özel tatlar mönünün yeniliklerinden… İki kişiyi doyuracak büyüklükte hazırlanan wrap’ler, öğle saatlerinin sıklıkla tercih edilen tatlarından. Tavuk ve kırmızı etle hazırlanan wrap’lerin yanı sıra Chicken Pesto, Chicken Curry, Schnitzel, Chicken Verde, Chickolicko beyaz etten vazgeçmeyenler için spesiyaller olarak öne çıkıyor. Mutfağında son derece iddalı olan Minnesota 28 gün dinlendirilmiş özel soslarla hazırlanan et mönüleri ile beğeni kazanıyor.

Minnesota’ya gidip bu kadar lezzetin ardından tatlı yemeden kalkmak olmaz. Yağlı kağıtta pişirilip tabakta sunulan Chocolate Fondan, Kestaneli Beyaz Çikolatalı Sufle, Krem Coulis, Limonlu Sufle, Coconut Karamel, Cheescake, bitter çikolatayla hazırlanan Drogba konukları tatlı bir keyfe davet ediyor. Su içerisinde ayva jölesiyle ikram edilen Türk Kahvesi ise tatlı keyfini seremoniye dönüştürüyor.

Alkollü ve alkolsüz kokteylleri, ev yapımı limonatası, ev yapımı tarçın şurubu, satsuma likörü, sıcak şarabıyla güzel içki, keyifli müzik ve iyi yemek yemek isteyenler için yeni bir adres. Bozcaada’dan özel yapım şarapların kadehleri doldurduğu mekanda lezzetlerin kalitesi kadar, sunumuna da bir hayli önem gösteriliyor.

Koşuyolu Minnesota Baby shower, barkovizyonlu, yemekli iş toplantılarına uygun ön ve arka bahçesi ile 300 m2 açık alanda hizmet veriyor. Bar bölümünde ise dünya mutfağının önde gelen alkollü, alkolsüz kokteyllerinin tadına bakabilirsiniz. Fransız Mutfağı başta olmak üzere çeşitli özel tatlı ve pastaları yine Minnesota’nın başarılı ekibinden özenle sunulmaktadır.

www.minnesota.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT