Lezzetin Doğuşuna Yolculuk Go Meso

Lezzetin Doğuşuna Yolculuk Go Meso

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Lezzetin Doğuşuna Yolculuk Go Meso

Mezopotamya uygarlıklarına beşiklik etmiş topraklarda harmanlanmış lezzetler, usta şeflerin ellerinden lezzet tutkunları ile Go Meso’da buluşuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 30, 2014

Mezopotamya uygarlıklarına beşiklik etmiş topraklarda harmanlanmış lezzetler, usta şeflerin ellerinden lezzet tutkunları ile Go Meso’da buluşuyor. Go Meso, pişirme tekniklerinin ve malzemelerinin Mezopotamya’daki tarihi buluşmasından esinlenerek, sizleri lezzetin doğuşuna götürüyor ve modern bir yorumla bu tatları tekrar sizlere sunuyor.

“Mongolian Barbeque – Moğol Barbeküsü” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan Go Mongo’nun yeni konsepti Go Meso, genişleyen pişirme teknikleri ile misafirlerine lezzetli bir deneyim yaşatMaya devam ediyor. Moğol ve Orta Asya Türkleri’nin et ağırlıklı mutfağının temsilcisi olan Moğol Barbeküsü, Güney-Orta Asya, yöresel Anadolu ve Mezopotamya mutfakları, Akdeniz mutfağının zeytin, sebze ve meyveleri, Arami tatlıları bir potada eriyor. Go Meso, Moğol barbeküsünün yanında tandır, taş fırın, yakitori ızgara, wok ve güveçten oluşan yeni pişirme teknikleri ve görsel bir şovla elde açılan taze noodle ile zenginleştirilmiş menüsüyle İstinyePark’taki mevcut lokasyonunda müdavimlerine yeni deneyimler sunuyor.

Orta Asya’nın et ve süt kültürü, Çin’in ve Mezopotamya’nın tahıl ve pirinçleri, Akdeniz’in sebze ve meyveleri, Güney Asya ve Hindistan’ın baharatları, Batı ve Doğu mutfağının buluşma noktası olan Mezopotamya’da birleşti ve günümüz lezzet anlayışının doğuş noktası oldu. Moğol ve Türk göçleri ile farklı pişirme kültürlerinin de buluşması yine bu topraklarda gerçekleşti. Perslerin tandırı, Çinlilerin wok tavası, Sümer/Hititlerin taş fırını, Moğolların barbeküsü ve Orta Asya Türklerinin kömürlü ızgarası da Mezopotamya’da bir araya gelerek, günümüz mutfak kültürünün temelini oluşturdu.

Mezopotamya’nın ilk yazılı tarihini başlatan tabletlerde Hitit mutfağına ilişkin ilk yemek tariflerinin bulunmasından ve bu topraklarda yaşanan göçlerin etkisiyle oluşan mutfak kültürünün zenginliğinden esinlenerek, Go Meso mottosunu “Journey to the origins of the food / Lezzetin Doğuşuna Yolculuk” olarak belirledi.

Restoran girişinden itibaren farklı istasyonlar ile lezzet yolculuğunun başladığı Go Meso, öncelikle et veya deniz ürünlerinin dünyasına keşfe çıkarıyor. Yöresel yemekleri tercih edenler için de taş fırında hazırlanan lezzetler, Hint baharatları ile harmanlanmış tandır şişlerinin yanı sıra Asya mutfağının vazgeçilmezi noodle, Orta- Güney Asya ve Anadolu kökenli mantı, uzman şefler tarafından misafirlerin önünde taze olarak açılıyor ve misafirlerin tercih ettiği yöntemle pişiriliyor. Eski Yuna ve Roma lezzetlerinden olan salatalar ise otantik soslar ve tatlar ile menüde yer alıyor. Orta Asya’nın birbirinden muhteşem lezzetlerinin izini sürdüren bu keyifli yolculuğa geleneksel tatlılar da eşlik ediyor. Pişirirken izleyebildiğiniz ve kendi lezzetlerinizi oluşturabildiğiniz Go Meso, size farklı coğrafyaların lezzet deneyimini birebir yaşatıyor.

Go Mongo’nun sunduğu üstün lezzet kalitesi ve kurulduğu günden bugüne sürdürdüğü istikrarlı hizmet anlayışını devam ettirecek Go Meso, bu yeni konsepti denemeniz için sizleri İstinyePark restoranına bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT