Maçka’nın Yeni Kebap Lezzeti Günaydın Et Restaurant

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Maçka’nın Yeni Kebap Lezzeti Günaydın Et Restaurant

Anadolu’da “Yayık Ayran” olarak bilinen ayran, ahşap yayıklarda doğal yoğurt ve su kullanılarak eski yöntemlerle tekrar hayat bulacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 24, 2013

100 Yıl Önceki Kebaplar Maçka Günaydın Et Restaurant da Hayat Buluyor.

İlkleri gerçekleştirmeyi amaç edinen ve “Et” denince akla ilk gelen marka özelliğini taşıyan “Günaydın Et”, restaurant zincirine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un en seçkin ve en prestijli bölgesi Maçka’da konumlanan Günaydın Et Restaurant, yeni şubesinde misafirlerini zamanda yolculuğa çıkararak 100 yıl önceki kebap tekniklerini hayata geçiriyor…

Günaydın Et, İstanbul’un kalbinin attığı en önemli lokasyonların başında gelen Maçka’da Günaydın Et Restaurant zincirinin son halkası Kebap Restaurant konsepti ile hizmet vermeye başladı. İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası ve mekanın tarihi atmosferinin birleşmesinden doğan büyü, kebaplara ayrı bir lezzet katıyor…

Tıpkı 100 Yıl Öncesi Gibi Taş Dibek’te Et Dövülecek; El Değirmeni’nde Buğday Çekilecek!

Kendi etini kendi çiftliğinde üreten marka özelliğini taşıyan Günaydın Et, Maçka da bir ilke daha imza atıyor. Maçka Günaydın Et Restaurant’ını diğer kebap restaurantları’ndan ayıran en önemli özellik ise Anadolu’da 100 yıl öncesinde var olan pişirme teknikleri kullanılarak “Eski Tatları” tekrar yaşatıyor olması…

Gaziantep’ten özel olarak getirilen ve Karataş olarak bilinen özel, tırtıklı taştan yapılan el değirmeni ile pirinç, buğday, bulgur ve mercimek un haline dönüştürülüp öğütülüyor. Makine kullanılmadan ürünlerin, doğal yöntemlerle una dönüştürülmesini sağlayan bu yöntem ile kebaplar daha da lezzetli oluyor.

Yine Antep Bölgesi’nden getirilen 100 yıllık taş dibek kullanılarak, etler kendi öz sularını kaybetmeden kıyma haline getirilip çiğ köfte yapılıyor. Özel ceviz ağacı tahtası üstünde kesilen etlerin bu yöntem ile sulu kalması sağlanıyor.

Anadolu’da “Yayık Ayran” olarak bilinen ayran, ahşap yayıklarda doğal yoğurt ve su kullanılarak eski yöntemlerle tekrar hayat bulacak. Özellikle kebap yapımında yaygın olarak kullanılan satır bıçaklar, kıyma makinesinin yerini alarak Günaydın Et tecrübesi ile birleşiyor.

Dekorasyonda Ağırlıklı Ahşap Malzemelere Yer Verildi
Dekorasyonunda ağırlıklı ahşap malzemelerin yer verildiği Maçka Günaydın Et Restaurant, 220 kişi kapasiteye sahip. İstanbul Boğazı’nı gören manzarasıyla akşam ve öğle yemeklerinin vazgeçilmez adresi olacak restoran 1947-1948 yılları arasında inşa edildi.

17. yüzyıl Amcazade Köprülü Hüseyin Paşa yalılarına örnek teşkil eden binanın yarattığı tarih kokan atmosferi ile Maçka Günaydın Et Restaurant, oriental kültüründen izler taşımakla birlikte farklı bir deneyim yaşamak isteyenleri davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT