Melocan, Bu Ay Nelipide Gurme’nin Yöresel Ot Menüsünde

Melocan, Bu Ay Nelipide Gurme’nin Yöresel Ot Menüsünde

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Melocan, Bu Ay Nelipide Gurme’nin Yöresel Ot Menüsünde

Diken ucu ismiyle de bilinen Melocan, Nelipide Gurme’nin mutfağında harmanlanarak bu lezzeti denemeyenlerle tanışmak için bekliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 8, 2017

Doğası gereği bin bir çeşit ota ev sahipliği yapan Ordu, medeniyetlerin çeşitlendirdiği ot kültürünü yüzyıllardır mutfaklara taşıyor. Nelipide Gurme’nin ‘yöresel ot menüsü’nde rastladığımız bu asırlık lezzetlerden Melocan, her yörede farklı isimlerle anılabiliyor. Diken ucu ismiyle de bilinen Melocan, Nelipide Gurme’nin mutfağında harmanlanarak bu lezzeti denemeyenlerle tanışmak için bekliyor.

Dünyanın en önemli mutfaklarından olan Türk mutfağının kültürel açıdan değer kazanmasındaki büyük etkenden bir tanesi, aile bağının kurulduğu sofralara olan düşkünlüğümüzdür. Çünkü ailece en büyük buluşma noktası, bir arada sohbetin en koyu olduğu yerdir sofralar... Bu sofralarda yer bulan yöresel lezzetler ise yemek kültürünü yaşatan unsurlar olarak tabaklara misafir olur. Bu farkındalıkla gelenekselliği mutfağına taşıyan Nelipide Gurme, bu değerli lezzetleri aile birliğinin sembolü olan sofralara taşımaya devam ediyor.

Yaprağının tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Her bölgesi yöresel lezzetlerle donatılmış ülkemizde Ordu’ya özgü tescilli lezzet Melocan, sığla ağacının gövdesine sarılarak büyüyen bir sarmaşık otu olarak yetişiyor. Eskilerin bildiği koruyup kollayarak usta çırak ilişkisi gibi damaktan damağa günümüze kadar taşıdığı lezzet Melocan, şimdilerde Nelipide Gurme’nin ‘yöresel ot menüsü’nde karşımıza çıkıyor.

Hem sağlıklı hem de damak tadınıza farklılık katan Nelipide Gurme, yöresel ot menüsü ile yaz aylarında hafif lezzetler sunmasıyla da dikkat çekiyor. Ordu’nun doğal ortamında yetişen Melocan, doğal tereyağı, soğan ve baharatlarla kızgın ateşte yoğrularak hazır hale geliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT