Mezzaluna Ristorante

Mezzaluna, gusto sahibi İtalyanseverlerin rafine lezzetler sunan bir mekan beklentilerini karşılayacak yeni bir konseptle Nişantaşı’na geri döndü.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 9, 2012

09.07.2012

Nişantaşı’nın özlediği Mezzaluna, “Ristorante” konsepti ile yuvasına döndü…

Mezzaluna, gusto sahibi İtalyanseverlerin rafine lezzetler sunan bir mekan beklentilerini karşılayacak yeni bir konseptle Nişantaşı’na geri döndü. İtalyan Şef Carmine Antonio Lombardi ve ekibinin titizlikle hazırladığı ev yapımı birbirinden özel lezzetler sunan Mezzaluna Ristorante, Mim Kemal Öke Caddesi’nde açıldı.

Türkiye’de 17 yıldır İtalyan mutfağı denilince akla gelen ilk isimlerden olan Mezzaluna, müdavimlerinin markayı Nişantaşı’nda görmek istemesi yönündeki artan talepleri de dikkate alarak Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesi’nde ayrıcalıklı “Ristorante” konsepti ile yeni restoranını hizmete açtı. Mezzaluna Ristorante, dekorasyonundan yemek sunumuna ve kullanılan malzemelere kadar birçok detayında tamamen kaliteli bir yemek deneyimi yaşamak isteyen, damak tadı gelişmiş, günceli takip eden ve özeli arayan misafirleri memnun etmek amacıyla tasarlandı. Mezzaluna müdavimlerinin alıştıkları ve özledikleri odun fırını pizzaları, taze ev yapımı makarnaları gibi imza yemeklerinin ve Tiramisu gibi klasikleşmiş tatlılarının da yer aldığı menüsünü ünlü İtalyan Şef Carmine Antonio Lombardi ve ekibinin hazırladığı Ristorante’de, İtalyan mutfağının en güzel örnekleri özüne sadık bir şekilde, yalın lezzetleri ve sunumları korunarak servis ediliyor.

Mezzaluna Ristorante’nin peynirleri çok özel. Çorlu’dan özel olarak getirilen manda sütüyle, Şef Lombardi ve İtalya’nın Puglia bölgesinden mozzarella yapımı için gelen peynir üreticisi Luigi de Luca’nın reçetesiyle ev yapımı olarak üretilen Mozzarella di Bufala, Ricotta ve Buratta peynirleri çok farklı bir lezzete sahip. Ev yapımı peynirlerle hazırlanan pizzalar ve yemeklerin farkı ise gurme damaklar tarafından takdir ediliyor. Özel sunumları ile “Antipasto misto sul tagliere” (karışık İtalyan mezeleri tabağı) ve “Formaggi Italiani sul tagliere” (karışık İtalyan peynirleri tabağı) de ev yapımı peynirlerin tadılabildiği lezzetlerden bazıları.

“Paccheri con scampi”, “Granchio con avocado”, “Aragosta con salsa di lamponi” ” ve “Risotto ai frutti di mare” gibi deniz mahsüllerinin kullanıldığı yemekler ise Ristorante’nin seçkin lezzetleri arasında yerini alıyor. Mezzaluna Ristorante, San Marzano domatesin (şeker domates) kullanıldığı soslarla zenginleşen spaghetti ve raviolileriyle de iddialı.

Mezzaluna Ristorante, içki menüsüyle de yaz akşamüstlerinin keyfini çıkarmak isteyenlerin buluşma noktası oluyor. Özel kutlamaların vazgeçilmezi Prosecco, yerli ve yabancı (İtalyan, Yeni Dünya) şaraplardan oluşan zengin şarap menüsü ve birbirinden lezzetli özel kokteylleri Mezzaluna Ristorante müdavimlerinin yemeklerine eşlik etmesi için sunulan alternatifler arasında yer alıyor.

Restoranın iç mekan tasarımı müşterilerin hem daha özel bir hizmet alabilmesi, hem de Mezzaluna’da alıştıkları rahat ve konforlu mekanı korumak için özenle seçildi. Mekanda, Mezzaluna ile özdeşleşen ve 17 yıl önce Nişantaşı’ndaki ilk Mezzaluna restoranı için Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen orjinal sanat eserleri sergilenmeye devam ediyor. Bir Mezzaluna klasiği olarak üst tarafı yarım ay şeklinde tasarlanmış sandalyeler Ritorante’de de kullanılıyor. Mekan, diğer Mezzaluna restoranlarından farklı olarak Mezzaluna Ristorante’nin logosuyla uyumlu bakır ağırlıklı bir dekorasyona sahip. Kullanılan tüm masaüstü malzemelerin ünlü İtalyan tasarım markalarından özel olarak seçildiği “Ristorante” de tercih eden misafirlere masa örtülü masalarda da yemek yeme imkanı sağlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT