Ramazan Ayı’na Özel Mardin Lezzetleri

Ramazan Ayı’na Özel Mardin Lezzetleri

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Ramazan Ayı’na Özel Mardin Lezzetleri

BigChefs’in hazırladığı lezzetlerle her daim adından söz ettiren şefi Murat Aslan bir araya gelerek, Mardin ve yöresinden uyarlanan özel Ramazan menüsü hazırladı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 22, 2018

Dünyanın en iyi şefleri arasına seçilen Ebru Baybara Demir ile BigChefs’in hazırladığı lezzetlerle her daim adından söz ettiren şefi Murat Aslan bir araya gelerek, Mardin ve yöresinden uyarlanan özel Ramazan menüsü hazırladı.

Türkiye’nin önde gelen cafe&brasserie zinciri markası BigChefs, Mardin ve yöresinden uyarlanan özel Ramazan menüsüyle bu yıl da keyifli ve leziz iftar sofralarının adresi olacak.

2018’i ‘Kadın Yılı’ ilan eden BigChefs’in bu yılki Ramazan menüsünde de bir kadın şefin izi var. BigChefs ve Coca-Cola iş birliğiyle hazırlanan Ramazan menüsünü, dünyanın en önemli aşçılık ödüllerinden Basque Culinary World Prize'da ‘Dünyanın en iyi on şefi’ arasında yer alan ilk Türk şef olan Ebru Baybara Demir hazırladı. Ünlü şefe, BigChefs’in hazırladığı lezzetlerle her daim adından söz ettiren şefi Murat Aslan da eşlik etti.

Ebru Baybara Demir, Güneydoğu Anadolu mutfakları arasında özel bir yere sahip olan Mardin mutfağından eşsiz lezzetlerin yer aldığı BigChefs Ramazan Menüsü hakkında şu bilgileri verdi:

“Mardin mutfağını etin, sebzenin, bulgurun ve baharatın uyumu olarak tanımlayabiliriz. Baharat çeşitliliğinin fazla olduğu ve ana malzemeyle birlikte kullanıldığında akılda ve damakta kalıcı yemekler hazırlanan Mardin Mutfağı, birçok dinden ve kültürden insanın yüzyıllardır bir arada yaşadığı Mezopotamya’nın kuzey kapısı olan ve insanların yüzyıllardır ortak bir yaşam kültürünü paylaştığı bir etnisite mutfağıdır.

Bu zengin mutfağın özel yemekleriyle hazırlanan Coca-Cola Ramazan menümüz iftariyeliklerle açılıyor ve başlangıç olarak sofraya Kıymalı Soğanlı Yoğurt Çorbası geliyor. Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Mardin’de süt ve süt ürünleri, mutfağın en önemli malzemelerinden sayılır. Yoğurtla hazırlanan soğuk ve sıcak çorbalara kullanılan baharatlar eşlik ediyor. Soğanlı Yoğurt Çorbası, Ebru Şefin anneannesinin mutfağından özel bir reçeteye sahip.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT