Schlotzsky’s’te Yaban Mersinli, Elmalı Salata Festivali

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Schlotzsky’s’te Yaban Mersinli, Elmalı Salata Festivali

Sağlıklı ve hafif yiyeceklerin adresi Schlotzsky’s, bahar havasına uygun zengin salata mönüsüyle inceliğine özen gösterenler için birbirinden lezzetli alternatifler yaratıyor. Schlotzsky’s mönüsüne yeni katılan yaban mersinli, pekan cevizli, elmalı ve tavuklu salata seçenekleri yepyeni tatlar sunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 9, 2011

09.06.2011

Sağlıklı ve hafif yiyeceklerin adresi Schlotzsky’s, bahar havasına uygun zengin salata mönüsüyle inceliğine özen gösterenler için birbirinden lezzetli alternatifler yaratıyor. Schlotzsky’s mönüsüne yeni katılan yaban mersinli, pekan cevizli, elmalı ve tavuklu salata seçenekleri yepyeni tatlar sunuyor.

Güneşin kendisini göstermesiyle restoranların gözdesi haline gelen Schlotzsky’s mönüsündeki 13 farklı salata çeşidiyle 7,20 TL ile 12,50 TL fiyatları arasında satılıyor.

Dünya çapına yayılmış 500’ü aşkın restoranı ve kızartılmadan hazırlanan sağlıklı ürünler sunan Schlotzsky’s, mönüsünde yer alan 13 farklı salata çeşidiyle bahar aylarında birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor.

Salatada Schlotzsky’s Trendleri

Schlotsky’s hafif ve sağlıklı bir yemek tercih edenlere yepyeni malzemelerle salatalar hazırladı. Salata mönüsünde son dönemde en çok sevilen ve talep gören edilen meyvesi yaban mersinine yer veren Schlotzsky’s pekan cevizi, elma ve marine edilmiş tavukla salatada benzersiz tatlar sunuyor.

Schlotsky’s’in hazırladığı yeni salatalar içinde en çok tercih edileni Yaban Mersini, Pekan ve Tavuk salatası oluyor. Salatada karışık yeşillik seçenekleri, marine edilmiş tavuk eti, beyaz peynir, pekan cevizi, yaban mersini, elma ve kırmızı soğan bulunuyor ve 12.50 TL fiyatıyla sunuluyor. Salatada tavuk eti tercih etmeyenler için salata 10.80 TL ile satılıyor.

Düşük Kalori, Büyük Lezzet

Salatalar düşük kalori değerleriyle de dikkat çekiyor. Salatalar, farklı boylara ve içerisindeki sıcak et çeşidine göre 52 ile 348 kalori arasında değişen değerlere sahip.

İnceliğine ve hafifliğine özen gösterenler için hazırlanan Schlotzsky’s salataları, baharın başladığı ve güneşin yüzünü gösterdiği zamanlarda en iyi tercihlerinden biri sizin için.

Yaban Mersini ve Faydaları

Yapılan araştırmalar yaban mersininin sağlık açısından çok önemli yararları bulunuyor. Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktif hale getiriyor, kan şekerini düşürerek kalp krizi riski azaltıyor. Ayrıca göz yorgunluğunu gideriyor ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engelledi belirtiliyor.

145 gram yaban mersini meyvesinde 21 gram karbonhidrat, 1 gram protein, 0.5 gram yağ, 19 miligram C ve 145 IU A vitamini ile 85 kalori bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca mineral ve vitaminlerce zengin olduğu için yaban mersini sağlık açısında önemli bir meyvedir.

Pekan Cevizi ve Faydaları

Pekan Cevizi, diğer kabuklu kuruyemişlerden çok daha fazla antioksidan içerdiğinden dolayı sağlıklı beslenme yöntemleri içersinde çok önemli bir yere sahiptir. Son yapılan araştırmalarda, yiyeceklerde bulunan antioksidanların, hücre hasarlarına karşı bir koruma görevi gördüğü anlaşılmıştır.

Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, antioksidanlar özellikle kalp hastalıkları, Alzheimer, Parkinson ve kanser gibi önemli hastalıklara karşı insan vücudunun en önemli yardımcılardandır. Bir avuç Pekan cevizinde; E vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko ve elyaf ve antioksidan bulunur. Pekan Cevizi vejetaryenler için çok önemli bir yere sahiptir.

Schlotszky`s Şubeleri İçin Tıklayın...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT