Sınırlarını Aşan Lezzet: Bafra Pidesi

Sınırlarını Aşan Lezzet: Bafra Pidesi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Sınırlarını Aşan Lezzet: Bafra Pidesi

Pide salonlarında müşterilere sunulmasının yanı sıra yöre insanının pazar kahvaltılarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Bafra pidesi, bölgenin yemek kültüründe önemli bir yer tutuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 15, 2020

Samsun'un Bafra ilçesinde yüz yıllardır maharetli ustaların ellerinde yoğrularak şekillenen Bafra Pidesi, adı gibi tadıyla da tüm ülkede üne kavuştu.

“Coğrafi işaret" tesciline de sahip lezzetler arasında yer alan Bafra pidesi, ince hamuru, gevrekliği, pişirilişi, yapılışında kullanılan doğal tereyağı ve peyniri, özel olarak hazırlanan kıymalı harcıyla diğer pidelerden ayrılıyor.

Pide salonlarında müşterilere sunulmasının yanı sıra yöre insanının pazar kahvaltılarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Bafra pidesi, bölgenin yemek kültüründe önemli bir yer tutuyor. Bafra pidesi, düğünlerden cenazelere, askere uğurlama törenlerinden özel davetlere kadar sofralarda yerini alıyor.

İstanbul – Küçükçekmece’de adını Samsun’un Bafra ilçesi ile özdeşleşmiş yüz yıllardır bilinen ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşan, kültürel birikimi asırlardır devam eden kuru ve şerbetsiz bir tatlı olan Nokul'dan alan Nokul Bafra Pidesi & Köfte, Bafra'nın dünyaya ün salmış lezzetli ve geleneksel ürünü Bafra Pidesi'ni ve Karadenizin en özel pidelerini sizlere sunuyor. 

Türkiye'nin dört bir yanından insanlar bu lezzeti tatmak için buraya geliyor diyen 'Nokul - Bafra Pidesi & Köfte İşletme Sahibi Fatih Aşçı "Bafra pidesinin lezzeti ve yöredeki öneminden dolayı ayrı bir yeri var. Buraya gelenler rahatlıkla kendilerini yörede gibi hissedebilirler" dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT