Sultanahmet Köftesi, Şiş Kebabın Tahtını Yıktı

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Sultanahmet Köftesi, Şiş Kebabın Tahtını Yıktı

Türkiye’nin en çok turist ağırlayan işletmelerinden biri olan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yabancı turistlerin Türk mutfağıyla ilgili “şiş kebap” algısını, başarılı bir işletmecilik yöntemiyle köfteyle değiştirmeyi başardı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 3, 2013

-Türkiye’nin en çok turist ağırlayan işletmelerinden biri olan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yabancıların Türk mutfağıyla ilgili ‘’şiş kebap’’ algısını, başarılı bir işletmecilik yöntemiyle değiştirmeyi başardı.

-İşletmenin 4. nesil temsilcisi İsmail Timur Tezçakın: “Bize gelen turist ilk başta hep şiş yerdi. Tabaklarına birer de köfte koyduk. Artık, doğrudan köfte siparişi vermeye başladılar”

‘’Tripadvisor.com başta olmak üzere uluslararası gezi sitelerinde artık şiş kebap kadar Sultanahmet köftesi hakkında da övgü dolu yorumlar yer alıyor’’

Türkiye’nin en çok turist ağırlayan işletmelerinden biri olan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yabancı turistlerin Türk mutfağıyla ilgili “şiş kebap” algısını, başarılı bir işletmecilik yöntemiyle köfteyle değiştirmeyi başardı.

Avrupa ve Asya’yı birleştiren büyülü kent İstanbul’a gelen turistler, üç yanı denizle çevrili tarihi yarımadayı gezmelerinin ardından yemek molalarını, yine tarihi bir mekan olan Sultanahmet Köftecisi’nde veriyor.

Ayasofya ve Sultanahmet Camisi’nin yanı başında bir asra yakın süredir hizmet veren işletmenin 4. kuşak temsilcilerinden İsmail Timur Tezçakın, Türkiye’nin en çok turist ağırlayan işletmelerinin başında geldiklerini, bu özelliklerinden dolayı da Türk mutfağının tanıtımında önemli rol üstlendiklerini anlattı.

Turistlerin, yıllardır Türkiye ve Türk mutfağı ile şiş kebabı özdeşleştirdiklerini vurgulayan Tezçakın, şunları söyledi:

“Menümüzde kuzu şiş de bulunuyor, tadı da gerçekten çok güzel. Ancak, yabancı turistin Türk mutfağını şiş kebap ile özdeştirmeleri garibimize gitti. Bu algıyı değiştirmek için şiş kebap siparişi veren yabancı misafirlerimizin tabaklarına tatmaları için birer de köfte koyduk. Hiçbir baharat kullanılmadan, özenle seçilen etlere çok az miktarda ekmek, tuz ve soğan katılarak yoğrulan ve hijyenik bir ortamda ızgarada pişirilerek servis edilen köfteler, yabancıların da ilgisini çekti. Bir sonraki gelişlerinde, doğrudan köfte siparişi vermeye başladılar.’’

-Taklitlere karşı uyaran yorumlar bile var-

‘’www.tripadvisor.com başta olmak üzere uluslararası ünlü gezi sitelerinde artık şiş kebap kadar Sultanahmet köftesi hakkında da övgü dolu yorumlar yer alıyor. Yorumlarında taklitlerimiz hakkında uyarılarda bulunan yabancılar bile var’’ diyen Tezçakın, Türkiye’nin ve Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlayan bu gelişmelerden dolayı gurur duyduklarını söyledi. Uluslararası gezi sitelerinde Tarihi Sultanahmet Köftecisi hakkındaki yorumlardan bazıları şöyle:

“MRMattias (İsveç): Büyük köfteler, hızlı servis, iyi konum. Herkese tavsiye ediyorum.

Goodmen62 (Fransa): İstanbul’daki ilk günümde burada yemek yedim. İyi servis, iyi yemek, güzel bir yer. Deneyin, seveceksiniz.

Farina4763 (Endonezya): Pilav ve piyazla beraber, en lezzetli köfte.

Jco222 (Tayland): İstanbul’un en eski restoranlarından biri. Köftesi harika ve ucuz.

Mmbcross (ABD): Köfte ve kebap… Her ikisi de olağanüstü. Turistik fiyat uygulanmıyor. Hizmet çok hızlı. Biz ayrılırken, diğer turist grubu için hazırlığa girişilmişti.

Brianwilson62 (İtalya): Sultanahmet köftesinin orijinali bu restoranda. Sahtelerine dikkat edin.

Kirazr (ABD): İstanbul’daki en iyi köfte restoranı. İlk kez 1999’da gittim. 2011’de köftesini tatmak için bir kez daha uğradım. Lezzetli köfteler ve Türk misafirperverliği için uğrayın. Afiyet olsun.

Pauline (Hollanda): Gerçekten çok iyi köfte. Restoranın duvarlarında yerel ünlülerin köfte üzerine yorumları var.

Sebastian D (Norveç): Sultanahmet’e tramvayla gittik, durağın hemen yanında. Restorana uzun süre baktım ve girmeye karar verdim. Bunun iyi bir karar olduğunu anladım. İyi yemek, iyi servis, iyi fiyat, tecrübeli personel.

Hlektr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT