Tadında Anadolu: Akdeniz Hatay Sofrası

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Tadında Anadolu: Akdeniz Hatay Sofrası

Anadolu Lezzet Hazineleri projesi sayesinde yerel tatlara düşkün lezzet avcıları, yörenin en iyi ustaları tarafından, özgün yöresel malzemelerle hazırlanan tatları bulabilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 6, 2013

Anadolu Lezzet Hazineleri etkinliği, uzak lezzetleri yakına getiriyor.

Tadında Anadolu ilk konuğunu ağırlıyor: Akdeniz Hatay Sofrası.

Türkiye’nin dört bir yanından eşsiz yerel lezzetleri restoranlarına taşıyan Tadında Anadolu, yeni projesi olan “Anadolu Lezzet Hazineleri” ile Türkiye’nin her ilinin mutfağını en iyi yansıtan restoran ve ustaları ağırlıyor. Tadında Anadolu misafirleri, her yörenin mutfağına özel olarak düzenlenecek hafta boyunca, benzersiz lezzetleri, o yörenin usta ellerinden ve özgün malzemeleriyle hazırlanmış olarak tatma fırsatı bulacak. Anadolu Lezzet Hazineleri projesinin ilk konuğu Akdeniz Hatay Sofrası, 4 – 9 Mart tarihleri arasında Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde, 14 – 15 Mart tarihlerinde ise İstanbul Yenikapı Feribot İskelesi’nde bulunan Tadında Anadolu restoranlarında Hatay’ın özel lezzetlerini misafirleriyle buluşturacak.

Havalimanı ve feribot yolcularını Türkiye’nin her köşesinden yerel lezzetlerle buluşturan Tadında Anadolu, konuklarına daha özgün tatları sunabilmek için var gücüyle çalışıyor. Tadında Anadolu, düzenlediği etkinlikler ve projeleriyle uzak lezzetleri yakına getiriyor.

Türkiye’nin toplam 41 ilinden yaklaşık 400 yerel lezzeti konukları için restoranlarına taşıyan Tadında Anadolu, şimdi bu lezzetleri en usta temsilcilerinin elinden misafirlerine sunabilmek amacıyla hazırladığı “Anadolu Lezzet Hazineleri” adlı konuk restoran projesi kapsamında yerel restoran ve ustalara mutfağını açıyor. Belirli tarihlerde Türkiye’nin farklı bir ilinin mutfağının temsilcisi olan ünlü bir restoranı ya da ustayı ağırlayacak olan Tadında Anadolu restoranları, misafirlerini o yörenin en usta şeflerinin elinden çıkan yemek seçenekleriyle ağırlayacak. Anadolu Lezzet Hazineleri projesi sayesinde yerel tatlara düşkün lezzet avcıları, yörenin en iyi ustaları tarafından, özgün yöresel malzemelerle hazırlanan tatları bulabilecek.

İlk konuk Akdeniz Hatay Sofrası
Yöresel lezzetleri en iyi şekilde yansıtan restoranların ağırlanacağı Anadolu Lezzet Hazineleri projesinin ilk konuğu Akdeniz Hatay Sofrası. 600’ün üzerinde kendine has ürün ve yemek çeşidi bulunan Hatay mutfağının en başarılı temsilcilerinden biri olan Akdeniz Hatay Sofrası, 4 – 15 Mart tarihleri arasında Hatay’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini, yöresel sunum şekilleriyle Tadında Anadolu misafirleriyle buluşturacak. 1985 yılından bu yana Hatay’ın yemek zenginliğini ve özel baharatlarını, tamamen doğal şartlarda hazırlanmış ve aslına uygun olarak İstanbul’da yaşatan Akdeniz Hatay Sofrası, 4 – 9 Mart tarihleri arasında Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’ndeki, 14 – 15 Mart tarihlerinde ise İstanbul Yenikapı Feribot İskelesi’ndeki Tadında Anadolu restoranlarında Hatay mutfağı tutkunlarıyla buluşturacak.

Tadında Anadolu misafirleri Hatay Haftası boyunca Hatay’ın en özel lezzetlerinin keyfini çıkarma fırsatı bulabilecek. Akdeniz Hatay Sofrası’nın Tadında Anadolu restoranlarına taşıyacağı lezzetler arasında, bıçak kıyması, kuru soğan ve Hatay baharatları ile hazırlanan “Kaytaz Böreği”, mevsimlik minik patlıcanın Hatay usulü kireçte bırakılmasıyla pişirilen “Kireçte Patlıcan Tatlısı”, ince bulgur, ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, domates ve limon suyu ile sunulan “Tebbuli” bulunuyor.

Hatay’ın eşsiz lezzetlerini, özgün tadında ve usta ellerin sunumuyla tatmak isteyenler, Hatay Haftası’nda Tadında Anadolu restoranlarına davetli.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT