Türk Lezzet Müzesi ile Anadolu'nun Bereketli Sofrasına Yolculuk!

Türk Lezzet Müzesi ile Anadolu'nun Bereketli Sofrasına Yolculuk!

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Türk Lezzet Müzesi ile Anadolu'nun Bereketli Sofrasına Yolculuk!

Türk Lezzet Müzesi, Türkiye’nin en meşhur lezzetlerini; onu en iyi yapan ustalar ve mekanlar aracılığıyla ziyaretçilerine sunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 20, 2021

Malatya’nın tadı damağınızda kalacak kağıt kebabı, Konya’nın dillere destan etli ekmeği, Erzurum’un meşhur cağ kebabı, Hatay’ın benzersiz mezeleri veya Ege’nin eşsiz zeytinyağları… Maslak’ın karma yaşam projesi 42 Maslak’ın içerisinde yer alan Türk Lezzet Müzesi, Türkiye’nin en meşhur lezzetlerini; onu en iyi yapan ustalar ve mekanlar aracılığıyla ziyaretçilerine sunuyor. Ülkemizin en özgün, kaliteli ve lezzetli ürünlerini tadabileceğiniz, satın alabileceğiniz ve lezzet deneyiminiz hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz Türk Lezzet Müzesi’nde yerel mutfağın asırlık, kendine has lezzetlerini hijyenik ortamda, tek bir çatı altında tadabilirsiniz.

Bazen bir tabak yemek, farklı hikayeleri de içinde barındırır. Yüzlerce yıldır bir arada yaşayan farklı kültürlerin mirası, inanışı, geleneği, tecrübesi, serüveni ve emeği de o yemekle birlikte önümüze gelir. En iyisini yapma tutkusunu Anadolu’nun zengin mutfak mirasıyla bir araya getiren Türk Lezzet Müzesi, işte bu zengin serüvene; ziyaretçilerini yüzlerce yıllık kültürel bir birikimi keşfetmek için binlerce çeşit yemeğin sunulduğu bereketli bir sofraya davet ediyor.

Geleneksel Tatlar, Modern ve Steril Koşullar
Karma yaşam projesi 42 Maslak’ın içerisindeki 42 Maslak Shopping Mall’da yer alan Türk Lezzet Müzesi, bir nevi etnografik bir merkez. Türk Lezzet Müzesi’nin koridorlarını gezdiğinizde Türkiye’nin bütün kentlerini ve köylerini aynı anda ziyaret etmiş gibi hissedebilirsiniz. Türkiye’nin mutfağıyla dikkat çeken illerinden pek çok geleneksel tadı modern, hijyenik ve steril bir ortamda ziyaretçileriyle buluşturan Türk Lezzet Müzesi’ni özel kılan ise Anadolu’nun en iyi lezzetleri için uzaklara gitmenize gerek kalmaması. Ustalığı ve lezzetiyle öne çıkan, en az çeyrek asırdır Türk lezzetlerine emek veren yöresel lokanta ve markaları titizlikle seçerek müzecilik anlayışıyla bir araya getiren Türk Lezzet Müzesi, yurdu gezip özel lezzetleri tatmak isteyen ya da bu lezzetlere olan hasretini gidermek isteyip buna vakit bulamayanların da vazgeçilmezi. Yüksek tavanlı, oturma alanları oldukça ferah olan açık terasında kahvenizi yudumlayabileceğiniz ya da Anadolu’nun lezzetlerinin tadını çıkarabileceğiniz Türk Lezzet Müzesi, doğal ürünleri de satın alabileceğiniz bir vaha. Yerel Market, Hacibekir, Fıstıkzade, Lazika ve Deli Dane alışveriş de yapabileceğiniz, mekandaki lezzetleri evinize taşıyabileceğiniz markalar.

Bir Mutfak Düşünün Size Türkiye’yi Gezdirsin
Türk Lezzet Müzesi’ni bu derece zengin kılan unsur ise dünyanın en eşsiz bölgesi olan Anadolu'nun yemeklerine ve Türk mutfağına olan sonsuz tutku. Konsepti, 1,5 yıllık araştırma ve planlama döneminin ardından 2016 yılında olgunlaşan mekânın, köklü ve en az çeyrek asırdır Türk lezzetlerine emek vermiş yöresel lokantalar ile her yörenin kaliteli ve lezzet garantili ürünlerini satan dükkânları araştırılarak yola çıkıldı. Ve bu markalar bir müze anlayışı ile bir araya getirildi. Bu nedenle yöresel ev yemekleri, kebaplar, baharatlar, peynirler, zeytinyağlılar, hamur işleri ve tatlılar da dahil geleneksel mutfağın lezzetlerini sunan Türk Lezzet Müzesi’nde işini iyi yapan ustaların; kulaktan kulağa yayılarak artık bir marka haline gelen restoranları bulunuyor. Hatta mekandaki bazı restoranların şefleri, bu ustaların üçüncü ya da dördüncü kuşak torunu. Mutfaklarında kullandıkları malzemeler ise çoğunlukla kendi yörelerinden. Etler hâlâ aynı kasaptan alınıyor ve tıpkı eskisi gibi saatlerce pişiriliyor. Salça ya da tarhana köyden getirtiliyor, kışın kullanılacak domates için yazdan konserveler yapılıyor; turşular kuruluyor. Burada karşınıza çıkacak mekanlar ise lezzet düşkünlerinin uğruna seve seve yollara düşeceği cinsten. Konya’nın ya da Bursa’nın veya İstanbul’un ünlü yöresel bir lezzetini Maslak’ta bir öğlen molasında, iş çıkışında ya da hafta sonu yapacağınız bir gastronomi turunda tatmanız mümkün.

Farklı Yöreler Bambaşka Hikayeler
Açık terasıyla da dikkat çeken; 6 bin 600 metrekarelik alana yayılan Türk Lezzet Müzesi, bin 800 kişilik kapasitesiyle de dikkat çekici. 20 farklı mekân ile farklı koridorlarda sizi Anadolu’ya yolculuğa çıkartacak Türk Lezzet Müzesi’nin lezzet durakları ise şöyle: Dede Bursa Kebapçısı, Deli Dane, Fevkinde, Fıstıkzade, Hacı Ahmet Malatya Sofrası, Hacıbekir, Hünkâr 1950, Konya’dan Ustalar Etli Ekmek, Kuzucu Ali Tandır, Lazika Çay, Misafirliq, Mixim Gurme, Ortaklar Çöpşiş, Sadabad Cağ Kebap, Siirt Sofrası- Büryan, Sumak, Tarihi Bizim Künefeci, Tarihi Çinili Fırın, Tavacı Aydın Usta, Varan Lezzet Durağı ve Yerel Market. Üstelik çok yakında pek çok yeni mekânın da Türk Lezzet Müzesi’nde yerini alması planlanıyor. Türk Lezzet Müzesi’nin eşsiz tatlarını paket servis hizmeti aracılığıyla da sipariş edebilirsiniz. Haftanın yedi günü boyunca açık olan Türk Lezzet Müzesi, sabah saat 10:00’dan gece saat 24:00’e kadar misafirlerini ağırlıyor.

Adres:
42 MASLAK - Ahi Evran Caddesi, No:6 Maslak, Sarıyer

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT