Türkiye’de Goût de France

Türkiye’de Goût de France

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Türkiye’de Goût de France

Goût de France / Good France etkinliği, birçok Michelin yıldızı sahibi kıdemli Şef Alain Ducasse ve Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Bakanlığı öncülüğünde düzenlenmektedir.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 26, 2018

Bu yıl dördüncü defaya mahsus olmak üzere, 21 Mart 2018 tarihinde, 5 kıtada 2000 şef ve 3000 menü ile tüm dünyada birçok restoran, Fransız mutfağını kutlamak üzere, aynı anda, müşterilerinin beğenisine "Fransız usulü bir akşam yemeği" sunacaklar. Goût de France / Good France etkinliği, birçok Michelin yıldızı sahibi kıdemli Şef Alain Ducasse ve Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Bakanlığı öncülüğünde düzenlenmektedir.

Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte etkinliğin öncüsü olan Alain Ducasse, Goût de / Good France’ı şu sözlerle tanımlıyor: “Mutfaktan, özellikle Fransız mutfağından söz etmek, Fransa imajıyla birebir bağdaşan, yaşama sevincinden, incelikten, iyimserlikten ve zevkten söz etmektir”.

Fransa, Auguste Escoffier’nin 1912 yılındaki « Epikür sofraları » fikrinden yola çıkarak, dünyanın birçok şehrinde, aynı gün, “ Fransız usulü” yemekler düzenlenmesi amacıyla dünyanın her yerindeki şefleri ve büyükelçiliklerini seferber ediyor.

Goût de / Good France ruhunun amacı, dünyanın dört bir yanından, her kategoriden restoranı, bu birleştirici ruh etrafında bir araya getirmek. İlki 2015 yılında düzenlenen bu uluslararası etkinlik, “Fransız gastronomi yemeğinin”, UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası” listesine dâhil edilmesiyle düzenlenmeye başlamıştır. Bu suretle, her yıl 21 Mart’ta, restoranlar misafirlerine, Fransız usulü ‘Art de vivre’’i (yaşama sanatı) deneyimleme imkânı sunarak, söz konusu sanatın kendini yenileme potansiyeli, paylaşım, yemek zevki, “güzel-yemeye” saygı, insana ve yeryüzüne saygı gibi değerleri onurlandırıyorlar.

2017 yılında, 150 ülkede 2100’den fazla restoran etkinliğe katılmıştır; 250 000 adet mönü sunulmuş ve bu vesileyle 156 büyükelçiliğimizde 8000 konuk ağırlanmıştır. Gastronomi ve yemek zevki etrafında, canlılık, çağdaşlık, sorumluluk Fransa’nın olumlu değerleri ön plana çıkmış oluyor.

Etkinliğe katılan şefler, Goût de/ Good France menüsünü hazırlarken, bol aperatiften, bir başlangıçtan, bir veya birden fazla ana yemekten, peynir ve/veya bir tatlıdan ve bunlara eşlik eden Fransız şarap ve şampanyalardan oluşan Fransa’ya özgü bir menü sunacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT