Ünlü İtalyan Şef Gianfranco Chiarini Terra ile Dünya Mutfağı Etkinlikleri İçin İstanbul’a Geldi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Ünlü İtalyan Şef Gianfranco Chiarini Terra ile Dünya Mutfağı Etkinlikleri İçin İstanbul’a Geldi

Kayra’nın şarapta dünya kalitesini arayanlara sunduğu ve Terra Anadolu, Terra Italia, Terra de France, Terra California serilerinden oluşan Terra şarapları, “Terra ile Dünya Mutfağı” etkinlikleri ile dünyanın ünlü şeflerini şarap severlerle buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 13, 2011

13.05.2011

Kayra’nın şarapta dünya kalitesini arayanlara sunduğu ve Terra Anadolu, Terra Italia, Terra de France, Terra California serilerinden oluşan Terra şarapları, “Terra ile Dünya Mutfağı” etkinlikleri ile dünyanın ünlü şeflerini şarap severlerle buluşturuyor.

Dünyaca ünlü İtalyan Şef Gianfranco Chiarini’nin katılımıyla İtalyan Mutfağı’ndan örneklerle başlayan “Terra ile Dünya Mutfağı” etkinliği, İstanbul Boğazı’nın İtalyanı Mia Mensa’da gerçekleşti. Geceye katılanlar ünlü Şef Chiarini’nin geceye özel hazırladığı birbirinden değişik İtalyan Mutfağı örnekleriyle Terra Şarapları’nın üstün uyumunu keşfettiler. “Terra ile Dünya Mutfağı”, Ekim ayında Fransız Mutfağı ile devam edecek.

Şarapseverlere farklı deneyimler sunan Kayra; Anadolu’nun yanı sıra Fransa, İtalya ve California gibi dünyanın en önemli şarap bölgelerinde terroir felsefesi ile üretilen Terra Serisi’nin dünya mutfaklarıyla olan eşsiz uyumunu sizlere sunuyor. “Terra ile Dünya Mutfağı” etkinlikleri kapsamında ilki olarak düzenlenen yemek için dünyaca ünlü İtalyan Şef Gianfranco Chiarini İstanbul’a geldi. Ünlü şefin İtalyan Mutfağı’na kattığı farklı yorumlardan oluşan ve geceye özel hazırladığı menü eşliğinde Terra şaraplarının mükemmel uyumunun sergilendiği etkinlik, Kuruçeşme’de bulunan İstanbul’un en ünlü İtalyan restoranlarından Mia Mensa’da gerçekleşti.

Gianfranco Chiarini

Dünyanın en ünlü İtalyan şeflerinden biri olan Gianfranco Chiarini, aşçılıkla ilgili ilk eğitimine Venezuella’daki Instituto de Alta Gastronomia de Caracas’ta başladı. Daha sonra Amerika’da Pittsburgh Culinary Institute ve ardından da aşçılıkta dünyada rekabetin en yoğun olduğu ülke olan Fransa’daki en prestijli aşçılık okullarından Le Cordon Bleu Paris’e kayıt olma başarısını gösterdi. Fransa, İtalya ve Almanya’da Michelin yıldızlı dünyanın en ünlü şefleriyle çalışma fırsatı bulan Chiarini, daha sonra Ortadoğu’ya taşındı.

Buradaki ülkelerde Batı Avrupa`nın ilk ünlü şefi ve İtalyan mutfağının yeni aşçılık temsilcisi olarak ünlenen Chiarini, aşçılık dünyasının çeşitli alanlarında çok önemli görevlerde bulunarak kendini sürekli gelişmektedir. Dünyanın en iyi mutfak sanatları kitapları arasında gösterilen “The New Renaissance of Italian Fusion Cuisine 1.0”in de yazarı olan Chiarini, çok yönlü kariyeri, farklı kültürlerden edindiği aşçılık stilleri ile yeni İtalyan mutfağının devrimcisi olarak tanımlanmaktadır.

“Terra ile Dünya Mutfağı” etkinliklerinin ikincisi Fransız Mutfağı ile Ekim ayında devam edecek.

Adres: Muallim Naci Cad. 64/C Kuruçeşme İstanbul
Telefon: 0212 263 42 14
Web: www.miamensa.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT