Yerel Mutfak Global Lezzet

Yerel Mutfak Global Lezzet

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Yerel Mutfak Global Lezzet

Hilton İstanbul Bosphorus’un geçtiğimiz Mart ayında başladığı ve ilk iki durağıyla yoğun ilgi gören ‘Yerel Mutfak, Global Lezzet’ projesi Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 10, 2018

Hilton İstanbul Bosphorus, 11-12-13 Ekim 2018 tarihlerinde Lalezar Meyhanesi’nin mutfağını Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği kadınlarına teslim edecek ve Karadeniz’in yaşayan ve yaşatan şehri Giresun’un birbirinden özel lezzetlerini İstanbullular ile buluşturacak.

Hilton İstanbul Bosphorus içerisinde yer alan ve geçtiğimiz sene yenilenen konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine çeviriyor ve Giresun’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 11-12-13 Ekim 2018 tarihlerinde Lalezar Meyhanesi’nin mutfağını teslim alacak olan Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği kadınları, yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıtacak.

Giresun’daki Şeyhli köyü kadınlarının hazırlayacakları menü içerisinde; sırgan çorbası, mendek çorbası, kıymalı yufka, pazılı pişi, fırın mısır ekmeği, bazlama, melevcen, kiraz kavurması, sakarca mücveri, pancar diplesi, soğanlı kuzu kavurma, mezgit kızartma, Giresun tatlısı ve fındıklı incir gibi birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunuyor.Yöresel lezzetlerin tanıtımında rol almak ve kırsal bölgelerdeki kadın oluşumlarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen ‘Yerel Lezzet Global Mutfak’ projesinin ilk durağı Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kooperatifi’nin iş birliği ile olmuştu. Güney lezzetleriyle oldukça ilgi gören proje, daha sonra İzmir Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınlarına Lalezar Meyhanesi’nin mutfağını teslim ederek misafirlerine Ege’nin en doğal lezzetlerini tanıtmıştı. Bu sefer rotasını kuzeye çeviren ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’, Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği kadınlarının ellerinden çıkacak lezzetleri İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT