Masal Evi

Mutfak Türü: Kafe Türü

Adres: Bahariye Caddesi Kadife Sokak No: 33 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 27 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Masal Evi, 1938 yapımı eski bir Rum evinin yenilenmesiyle oluşturulmuş üç katlı bir mekan. Ufak ve şirin bir bahçeye sahip olan binanın dekorasyonunda orijinali bozulmamış ve o dönemin malzeme, eşya ve aksesuarları kullanılmış. İlk inşa edildiği zamandan kalan tavan süslemesi, koltuklara oturulan cumbalı odası, ahşap zemindeki kilimler, işlevsel odun sobaları, dantel örtüler, şamdanlar, aynalı konsollar ve sehpalar, içeriye girilen andan itibaren konuklara, zaman makinasında yolculuğa çıkmış ve geçmişte bir eve misafirliğe gitmiş duygusu yaşatıyor.

Alt katta bahçe, bar, şömine ve mutfak bulunuyor. Birinci katta, arka odaya geçerken işletmenin kendi ürünü olan nefis pastaların sergilendiği pasta dolabını görüyorsunuz. Bu odanın duvarlarındaki yüzyıl başındaki gazetelere ait çerçevelenmiş eski Türkçe ilan ve reklamlar odanın sıcak havasını pekiştiriyor. Bir üst katta iki oda var. Sağdaki cumbalı oda koltuk ve sehpalarla döşenmiş, duvarlarındaki eski şapkalar, orijinal yağlıboya ve karakalem portreler var. Soldaki odanın duvarlarından biri de Atatürk`e ayrılmış.

Masal Evi’nin üç önemli özelliği var. Bunlardan biri, hemen hemen tüm yiyeceklerin kendi mutfaklarında hazırlanması. Özel bir ülkenin yiyecekleri baz alınmadan tamamen Masal Evi mutfağına ait yiyecekler pişiriliyor. Çoğu Türk damak tadına uyan ve aslında hemen herkesin evinde yenen yemekler, ufak değişiklerle zenginleştirilmiş. Özel soslu makarnalar, omletler, değişik sosisler, mantarlı soteler, peynirler, salatalar, pastalar, hergün alınabilen şampanyalı brunch ve zengin kahvaltı tabağı vb. İçeceklerden dondurmalı sıcak çikolata, dondurmalı kahve, frappe ve milk-shakeler oldukça lezzetli. Alkollü içecekler de bulunuyor.

İkinci önemli özellik, akşam altıya kadar klasik batı müziği çalan mekanda, akşam altıdan sonra caz çalınması. Soul`dan fusion`a kadar caz sayılabilen hemen hemen bütün tarzlar hi-fi aletlerden çalınıyor; çok katlı bir bina olması nedeniyle canlı müzik yapılmıyor. İyi bir CD koleksiyonları var ve akşamları bir caz- kafe olarak tanınmak istiyorlar.

Üçüncü bir özellikleri ise çok ilginç ve özellikle antika eşya sevenler için cazip. İşletmedeki tüm eşyalar -mutfak aletleri, kap kacak ve müzik aletleri dışında- kullanılmış, eskici ve antikacılardan alınmış, çok azı antika değerinde ve gözünüzün gördüğü herşey satılık. Masalar, sandalyeler, koltuklar, avizeler, sobalar, tablolar ve diğer eşyalar gibi beğendiğiniz her hangi bir objeyi satın alıp gidebiliyorsunuz. Satın alınan objenin yerine bir başkası konuluyor. Böylece dekorasyon sürekli değişiyor ve gelen konuklar da dinamik bir mekana geldiklerini farkediyorlar.

Her gün 11.00-02.00 arası açık olan Masal Evi’nin mutfağı 01.00`de kapanıyor. İddiadan uzak, oldukça alçak gönüllü, ama hijyen ve hizmet konusunda son derece titiz bir işletme olan Masal Evi, sakin bir akşam geçirip, sohbet etmek isteyenler için ideal. Otopark yok, kredi kartları geçerli, rezervasyon şart değil.

Adres: Caferağa Mahallesi Bahariye Caddesi Kadife Sokak No: 33 Kadıköy (Reks Sineması sokağı)
Tel: 0216 418 27 53

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: VISA-MASTER

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT