Romantika Cafe

Yeme İçme Kafe Romantika Cafe

Mutfak Türü: CAFE

Adres: Fenerbahçe Parkı Kadıköy İstanbul

Telefon: (0216) 336 38 28 - (0216) 331 97 45

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Fenerbahçesi yarımadası, 1990 yazında baştan aşağı imar edildiğinde, çiçek adaları arasında mutlu saatler geçiren ziyaretçilerin, ortak bir kaygısı ve sorusu olmuştu: Kışın ne olacaktı? Sonbaharda, Belediyenin yer ve tür belirlemesi sonucunda, TTOK, yarımadanın Bostancı`ya bakan kenarına, altı taş, üstü cam, büyük bir pavyonun yapımına geçti. Bozuk hava şartlarının zorluğu içinde bitirilebilen eser, 15 Mart 1991`de halka açıldı.

Üç bölümden oluşuyor, içeride, bu pavyon: İki adet yan salon, sekizgen formdadır. Girişte sağda kalan yan salon, tavana kadar beyaz dolapları ile, porselen, kristal ve metal koleksiyonlara ayrılmıştır. Girişte soldaki öbür yan salon ise, kışın, "doğal ürünler pazarı"dır.
Bu iki yan salonu birleştiren orta ana mekân ise, giriş kenarı düz kesik, bir elipstir. Geniş cam cephe, boydan boya, karşıki masmavi denizi ve Adaları seyreder. Tavandan üç büyük Venedik avizesi iner. Bunlar ve salon kolonlarındaki aplikler, yeşil-beyaz floral desenlerdendir.

Tüm cepheyi içerden bir çiçek bandı (sakız sardunyaları) süslediği gibi, yeşil-beyaz mermerden tekneler içine, yeşil dallarını fıskiye gibi dağıtan phoenix`ler yerleştirilmiştir.
Hepsinin aralarında, kuş kafesleri ve pasta-çörek teşhir masaları yer alır.
Toplarsanız, bir kuş ve çiçek cennetidir, Romantika.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: VISA-MASTER

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT