Saf Organik Restoran - Martini Bar

Yeme İçme Kafe Saf Organik Restoran - Martini Bar

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: Asmalımescit Mah. Ensiz sok. 1/A Tünel, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 – 245 78 70/71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
SAF, YAZLIKLARI ÇIKARDI!
Avrupa’nın ilk organik ve raw food mutfağına sahip restoranı Saf, menüsüne eklediği benzersiz lezzetleriyle yaza merhaba dedi. Lezzet sihirbazı Chad Sarno ve ekibi tarafından simyacı titizliği ile hazırlanan “Saf yazlıkları”na bayılacaksınız.

Kısa zamanda İstanbul’un en popüler restoranları arasına giren SAF, hiçbir yerde bulamayacağınız yeni lezzetleriyle yazı karşıladı. SAF mutfak ekibinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı “yazlıklar”, yine lezzetli, yine organik, yine sağlıklı ve tabii ki yine saf.

Kendine özgü lezzetleriyle sizi SAF’ın dünyasında ağırlayan bu tatlar, içeriğiyle de şaşırtıyor. Gastronominin bu son buluşları arasında; başlangıçlardan; Kabak Çiçeği’ne gizlenmiş, geleneksel Türk lezzeti dolma (Üzüm, dereotu, limon yağı, cacık ve yenilebilir çiçek bu birlikteliğe eşlik edenler arasında), Domatesli Carpaccio, Sebzeli Salatalık Ruloları (Tahin sos ile) ve ravioli hanedanlığından Kuşkonmaz ve Mantarlı Ravioli (Marine pancar, tıraşlanmış mantar ve kuşkonmaz düşünün, Porçini kreması, balzamik ve incirli sos eşliğinde) daha sonra tadacağınız lezzetler hakkında size fikir verecek. Salatalardan, Yosun Salatası (Yeşil rengi sevenlere; karışık Japon yosunları, lahana, tatlı biberler, zencefilli susam sos ve dereotu badem pate ile), Körpe Ispanak Salatası, (Şekerlenmiş ceviz, kurutulmuş domates, karamelize soğanının frambuaz sos ile takdire şayan birlikteliği) ve Akdeniz Salatası’nda (bildik sebzeler tıraşlanmış armut ve dijon sosu ile bambaşka bir ferahlık…) Saf’ın yenilikçi çizgisi hakim.

Saf menüsünde ana yemekler sayfasına eklenen Üçlü Taco, Mini Pizzalar ve Çiğ “Stir Raw” içerikleriyle evrensel. Keten tohumlu Tako kabuğu, Meksika patesi, guacamole, domates, salsa lime ve acı biberli soslu “Üçlü Tako” tam bir Meksika güzeliyken, bademli pizza hamuruyla yapılan “Mini Pizza”lar birer İtalyan hayranı. Uzakdoğulu sebzeler, miso ve zencefil sos, kabak spagetti “Saf Pilavı” körili kaju fıstığı ve acı soslu “Çiğ Stir Raw’da” ise pek çok mutfaktan farklı tarzları bir arada bulmak mümkün. Bu arada hatırlatalım: Saf’ta tüm yemeklerinde Himalaya’dan gelen özel tuz kullanılır, hiçbir yemekte hamur ve hayvansal ürün kullanılmaz.

Gelelim yazının en can alıcı yerine “Tatlılar”. Saf’ın hamursuz ve şekersiz (Saf’ta agave şurubu kullanılıyor) tatlılarına. Bu yaz Saf’ın tatlı klasmanına eklenen yeni oyuncular göz alıcı. Elmalı Kek (özel kreması ve karamel sosu yanında eşliğinde, Ananas Carpaccio, Çikolatalı Sundae Dondurma (Bitter çikolata sosuna bayılacaksınız), Armut Tatlısı (Yasemin çayıyla pişirilmiş, yanında ceviz ve incirli dolgular …) ve Lavanta-Orman Meyveli Dondurma’yla (Lavantalı dondurma! Mutlaka denenmeli) kısa zaman sonra Saf’a yolunuz tekrar düşecek.

Yazımı “Ve Mutlu Son” ile bitirmek istiyorum: Saf’ın Lacuma tozlu ve doğal kakao fasulyeli kuki arasında, vanilyalı dondurma ve Hindistan cevizi kreması ile servis edilen yeni mucize tatlısı; Ve Mutlu Son! Denenmeli…

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT