Alchera

Mutfak Türü: Fusion

Adres: Bağdat Caddesi No:173 Selamiçeşme Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 62 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Bahçe içerindeki iki katlı, bahçeli ve havuzlu bir evin restore edilmesiyle oluşturulan Alchera`da bar, restaurant, sinema odası, cafe, kütüphane, oyun odası ve bir butik var. Her gün 11.00-02.00 saatleri arasında açık olan bu farklı ilgi alanlarına sahip kişileri ağırlayan mekanın ismi olan Alchera`yı da aborijin mitolojisinden alıyor. Sürekli değişen yemek mönüsü, dünya mutfaklarından seçilerek oluşturulmuş ve vejeteryanları da unutmamışlar. Cafesinde ise özel tatlı ve kahve çeşitlerinin tadına bakabilirsiniz. Pazar günleri brunch keyfi yapmak ve kendi hayalleriniz peşinden koşmak için Alchera`ya uğramanız gerekiyor.

Yarım yüzyıl önce Bağdat Caddesi, Selamiçeşme’de inşa edilen iki katlı, bahçe içinde bir ev, uzun restorasyon çalışmaları ile yepyeni, genç ve büyülü bir çehreye büründü: Alchera... Alchera, Aborjin mitolojisinde "düş zamanı " demek. Alchera düşünüzde kalanları yapmak, yapmayı düşlediklerinizi gerçekleştirmek üzere açılmış. Canlı müzik performanslarından sinema keyfine, şık bir akşam yemeğinden haftasonunu pikniğine uçsuz bucaksız bir zevk yelpazesi.

Alchera, zamana karşı yarıştığımız şu günlerde; tek çatı altında büyülü yiyecek ve içeceklerin hazırlandığı, aynı zamanda her zevke uygun bir aktivite alternatifinin sunulduğu bir rekreasyon merkezi olarak bir ilke imza atıyor. Bu şirin evde, bir sokak kafesi, bir butik restoran, bir bar, bir kütüphane, bir oyun odası, bir sinema salonu ve bir performans sahnesi var. Menüsünde Çin’den İtalya’ya, Fransa’dan Karayipler’e kadar tüm dünyadan yemeklerin yanısıra vejetaryenler, kahve meraklıları ve tatlı düşkünlerine özel lezzetler var. Alchera ’nın her köşesine, her odasına servis yapılıyor. Kütüphaneden bir kitap alıp çimenlere uzanıp piknik yapmak isteyenler, oyun odasına kapanmayı tercih edenler, yastıklara gömülüp film izlemenin güzel olacağını düşünenler de menünün sunduğu tatlardan mahrum kalmıyor.

Zengin mutfağındaki iddiasını servis kalitesine de yansıtan Alchera’nın aktiviteleri de trendler doğrultusunda profesyonel bir ekip tarafından sürekli yenileniyor. Scrabble, sessiz sinema, tabu, tavla yarışmaları daima ilgi çeken faaliyetler arasında başta gelenler. Alchera, ziyaretçilerine sunduğu lezzetli yemek ve keyifli içeceklerin yanı sıra, keyifli saatler geçirmeleri ve günün yorgunluğundan arınarak eve dönmeleri için hazırladığı aktivitelerle de hayli iddialı. Belirli günlerde yapılan Latin dansları dersleri, Arjantin tango dersleri, alternatif pop, world music ve jazz müziklerinden çeşitli örneklerin sergilendiği performanslar, çeşitli tiyatro gösterileri, bira festivali, uzmanından tarot, yoga seansları, her Pazar 11.00-15.00 arası keyifli ve zengin bir brunch ve daha neler neler...

Alchera’nın tüm dünya tadlarını barındıran mutfağında Yeni dünyalı pesto sosunda ızgara somon, Hindistan Cevizli Curry soslu ve fesleğenli Wokta Tavuk, Chateaubriand soslu ve sebzeli bonfile ızgara gibi çekici ana yemekler var. Birçok sıcak ve soğuk yemekler, dondurmalar, kupların yanısıra İskoç usulü çikolatalı mousse ve tarçınlı-mokalı creme brulee, Güney Amerika mousseli meyve salatası, brukera meyve salatası, Alchera kahvesi gibi çeşitler de bulunuyor.

Her gün 11.00 – 02.00 saatleri arasında hizmet veren bu sınırsız düşler mekanında Visa ve Mastercard geçerli. Düşlerini gerçekleştirmek isteyen pek çok Alchera tutkunu olduğundan rezervasyon yaptırmanız yararlı olacaktır.
Adres:Bağdat Caddesi No: 173 Selamiçeşme
Tel: 0216 414 62 20

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Tüm kredi kartları geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT