Antika Meyhane

Yeme İçme Restoran Antika Meyhane

Mutfak Türü: Bölgesel Türk Mutfağı, Meyhane

Adres: Katip Mah. Tel Sk. No:4 D:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 33 02

Web: http://www.antikameyhane.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Meyhane’de müzayede olur mu demeyin! Kültür ve sanata lezzet katmak için yola çıkan Antika Meyhane’de sanat ve antika, dost muhabbetlerine eşlik ediyor. Beyoğlu’nun gizli hazinelerinden Antika Meyhane, İstanbul`un kadim meyhane kültürünü, resim sergileri ve antika müzayedeleriyle buluşturuyor.

Meyhane ve müzayede konseptini aynı çatı altında birleştiren ve bu konumuyla bir ilke imza atan Antika Meyhane, Beyoğlu’ndaki şık ve nezih mekânında sanat ve lezzet tutkunu İstanbullular’ı ağırlıyor. Antika objelerin, sanat eserlerinin sergilendiği mekânda, belirli aralıklarla düzenlenen sergi, müzayede ve antika pazarı etkinlikleri, koleksiyoncuları ve sanatseverleri bir araya getirirken, eşsiz Doğu Akdeniz mutfağı da lezzet meraklısı gurmeleri kendine çekiyor.

Antakya`daki yerel pazarlardan ve köylerden özenle seçilen malzemeler ile orijinal usullerle hazırlanan mezelerden; humus, abugannuş, zahter salatası, tabbule, tahin salatası, sürk, ıspanak soslu bulgur köftesi, biberli ekmek ile Antakya`dan getirilen özel etlerle hazırlanan tepsi ve ızgara kebapları, haftanın belirli günlerde hazırlanan asma yaprağında sardalya, acılı levrek fileto ve diğer balık çeşitlerini Antika Meyhane’de bulabilirsiniz.

Halep, Antep, Şam, Palmyra, Beyrut ve Antakya`da yavaş yavaş damıtılmış benzersiz lezzetlerin anavatanı Doğu Akdeniz mutfağının, Türkler, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Yahudiler, Yezidiler, Maruniler, Keldaniler dahil, pek çok kadim kültürün izlerini taşıyan envai çeşit otları, türlü türlü bakliyatı, zeytinyağı ve eşsiz baharatlarıyla binlerce yıllık gelenekle yoğurarak yarattığı lezzetler Antika Meyhane’de sizleri bekliyor.

Antika Meyhane, sanatı daha ulaşılır ve yaşanır kılmak, müzayede, antika pazarı, takas ve kolleksiyon kültürünü teşvik etmek, antika ve sanat kültürünü lezzet kültürüyle zenginleştiren sosyal bir ortam oluşturmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Mutfağı özellikle iddialı olan bu konforlu bir mekânda tadacağınız lezzetlerin aynı zamanda ekonomik olduğunu hatırlatmakta da yarar var.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT