Cafe Kino Garden

Yeme İçme Restoran Cafe Kino Garden

Mutfak Türü: Bölgesel Türk Mutfağı

Adres: Sofyalı Sokak No: 4/C Asmalımescit / Tünel Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 00 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Macera peşinde vatanını bırakan, hudut haricine atılan, yayan devri aleme çıkan ecnebiler ve barlarda çalışan bütün artistler Asmalımescit’te otururlar... Fikret Adil 1933’te Asmalımescit 74’te sokağı böyle anlatıyor. Kuşkusuz o günlerden bugüne Asmalımescit çok değişti. Neredeyse otellerde kalanlar dışında artık bu sokakta oturan yok. Ama bölgenin fiziki yapısı ne kadar değişmiş olursa olsun 1800’lerden bu yana değişmeyen tek şey Asmalımescit’in İstanbul’un eğlence hayatındaki yeri.

Bu farklı sokağın en genç üyelerinden biri de yaklaşık iki yıl önce açılan Kino. Klasik bir bar ya da kafe olarak tanımlamak zor Kino’yu. 09.00-02.00 arasında açık olan Kino’nun öncelikle müziklerinden başlayalım. Funk, elektronik, inde, Latin (özellikle Brezilya) ve cazdan hoşlanıyorsanız Kino’da rahatlayacaksınız demektir. Ayrıca Kino Japon elektronik müziğinden Rus rock’ına kadar gün yüzü görmemiş pek çok grupla sizi tanıştırıyor. CD’den çalınan müziklerin ses kalitesi son derece iyi ve ses düzeyi rahatsızlık yaratmıyor.

Gelelim Kino’nun mutfağına! Nüket Hanım’ın yönettiği mutfak kafe türü yiyecekler, yöresel yemekler de dahil olmak üzere pek çok farklı tadı müşterilerine sunuyor. Erzincan’ın ünlü buğday çorbası Kino’nun spesyalitelerinden ama aynı zamanda şinitzel ya da mantar soslu bonfile de mönünün en gözde parçaları arasında. Ayrıca Osmanlı mutfağından aperatifler de ilgisiz kalınamayacak türden (Abdülhamit’in yumurtası’nı mutlaka tatmalısınız). Ancak Kino’nun mönüsünün en gözde parçaları kuşkusuz tatlıları. Limonlu pasta, vişne soslu Kino tatlısı ve şarap soslu dondurma başka yerde bulamayacağınız özel tatlılar. Kino’nun sunduğu alkolsüz içecekler çayından stres çayına ve normal demlik çayına kadar ekolojik hazırlanmış ve poşet çaylardan değil.. “Alkollü içeceklerle ilgileniyorum!” diyorsanız hemen hatırlatalım, mönüde seçkin bir de şarap bölümü var

Kino’nun mutfağı ve müziğinin yanı sıra en keyif veren yanı ise kuşkusuz bahçesi. İç alanıyla 30-35 kişiyi ağırlayan Kino, bahçesiyle beraber 70-75 kişiye hizmet verecek duruma geliyor. Girişi Sofyalı Sokak’ta olan Kino’nun sokağa cephesi oldukça dar ama içeri girdiğinizde hiç beklemediğiniz bir biçimde bir bahçeyle karşılaşıyorsunuz. Malum günümüzde Beyoğlu’nda bir bahçeyle karşılaşmak neredeyse mucize gibi geliyor insana. İşte bu mucizelerden biri de bu bahçe. Özellikle partiler için birebir! Eğer şöyle bir bahçe partisi vereyim diye düşünüyorsanız aman rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin, çünkü bahçenin müdavimleri epey fazla. Kışın da açık olan, sarmaşıklar ve çiçeklerle süslü bahçe gece mum ışığında son derece huzur verici bir yer haline geliyor.

Kredi kartlarının geçmediği Kino’da yemek çekleri kullanılabiliyor. Kino’nun kendine özel otoparkı yok ama yakın mesafedeki otoparklardan yararlanmak mümkün.

Adres: Sofyalı Sokak No: 4 C Asmalımescit / Tünel / Beyoğlu
Tel: 0212 245 00 10

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Geçmiyor

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT