Cafe TimeOut

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: Ahmet Fetgari Sokak (Kalıpçı Sokak) No:148/1 (Teşvikiye Camii arkası) Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 234 67 65

Faks: 0212 234 67 66

Web: http://www.cafetimeout.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Kafeleri, restaurantları, sanat galerileriyle İstanbul`un en hareketli semtlerinden olan Nişantaşı`nda özellikle sportmenlerin bir buluşma noktası var: Cafe TimeOut. Bir basketbol terimi olan ve "mola" anlamı taşıyan "TimeOut" adı, kafenin ortaklarının basketbolcu Asım Pars ve basketbol camiasının yakından tanıdığı Dino olmasından kaynaklanıyor. Bu mekanı hayatın mola noktası kabul ederek insanları burada tatlı bir mola vermeye davet ediyorlar.

Modern bir dekorasyona sahip olan cafe-bar-restaurantın tasarımcıları mimar Aytuğ ve Nilüfer Gültekin. Uygulaması ise Alpaslan Özarslan tarafından gerçekleşmiş. Kırmızı ve beyaz renklerin ağırlıklı olduğu dekorasyonda mekan çok keskin olmayan mimari geçişlerle bölümlere ayrılmış. Aylarca süren özenli bir çabanın ürünü olan duvar dekorasyonunda tamamen elle kesilen ve Konya`dan getirilen taşlar kullanılmış. Taşların özelliği havadaki rutubeti almaları ama daha önemlisi mekanın yazın serin, kışın da sıcak olmasını sağlıyor.

Girişteki dar, uzun koridor uygulanan mimari tarzla sohbet edilip, kahve içilecek bir mekan havasına girmiş. Koridorun son bulduğu nokta ise Time Out Cafe`nin akşam kaçamakları için ayrılan bar bölümü. Mekanı mimari olarak farklı kılan başlıca özelliği bar bölümünden sonra gelen ve özellikle yemek servisi için tercih edilen balkon ve bahçe bölümü. Girişi bir Çin tapınağı kapısı şeklinde tasarlanan bölümde, kış ayları için hareketli bir cam tavan sistemi uygulanmış. Her gün sabah 09.00 – 01.00 saatleri arasında hizmet veren Time Out`un menüsünde standart bir kahvaltıdan omlete, krep çeşitlerinden makarna, salata, et ve tatlılara kadar bir çok farklı lezzet yer alıyor. Tıme Out`un mönüsünde Arjantin, Fransız, İtalyan, Bosna ve Hırvat mutfaklarına rastlamak mümkün. Özellikle Arjantin soslarıyla yapılan etler çok beğeniliyor. Ayrıca Bosna`dan özel olarak getirilen kuru et de restaurantın spesiyali. İçeceklerden de özellikle erik şarabı mutlaka tadılması gerekenler arasında. Yaklaşık yüz kişiyi aynı anda ağırlayabilen mekanda dev ekranda maç yayınlarını izlemeniz mümkün. Ayrıca değişik zamanlarda çeşitli aktiviteler ve partiler de düzenleniyor.

Paket servisi de bulunan restauranta giderken rezervasyon yaptırmanız yararlı olacaktır. Yakınında otopark bulunan mekanda kredi kartları ve yemek çekleri geçerli.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT