Çukurcuma 49

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: Turnacıbaşı Cad. No:49/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 240 00 48

Web: http://www.49cafe.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Turnacıbaşı Caddesi 49 numarada yer alan “Çukurcuma 49” pizza seven herkesin ortak adresi olmaya aday bir mekan. Grafik tasarım ve dijital fotoğraf atölyesi olarak açılan Çukurcuma 49, zamanla kendi kaderini belirlemiş. Üst kat hala tasarım ofisi olarak kullanırken mekanın alt katı enfes pizzaların yapıldığı bir mekana dönüşmüş.

18 farklı pizza çeşidinin bulunduğu mönüde, bir çok başarılı mekanın danışmanlığını yapan Tolga Atalay’ın imzası bulunuyor. Karemelize soğan ve tulum peyniriyle hazırlanan “Tulumi”, ayuca, shitake mantarı ve trüf mantarı yağı ile hazırlanan “Funghi Misto” ve Nutellaya mascarpone peynirinin eşlik ettiği “Nutellasimo” mutlaka tadılması gereken pizzalar arasında yer alıyor. Ayrıca malzeme konusunda oldukça hassas davranan “Çukurcuma 49” un mutfağından içeri dondurulmuş ürünler asla girmiyor. Pizzanın yanında Bozcaada Çamlıbağ şaraplarının “Çukurcuma 49” için özel ürettiği “Desperate Houswine”ı deneyebilirsiniz. Etiketleri, mekanın üst katında bulunan tasarım ofisi tarafından hazırlanan “Desperate Houswine”ları sadece şişelerini görmek için bile sipariş edebilirsiniz.

“Çukurcuma 49” kahvaltı konusunda da oldukça iddialı. Hatta “Kahvaltıda da pizza mı yenir?” diyenlerin ezberini bozacak cinsten. Sucuklu, pastırmalı, baconlı yumurtalar, pizza hamurunun üzerinde servis ediliyor. Pizza hamurunu ister tabak niyetine kullanabilir, isterseniz de yumurtanızın yanında ekmek niyetine yiyebilirsiniz. Eğer ben gelenekselden şaşmam diyorsanız, size Bozcaada kahvaltısını öneriyoruz. Kahvaltıda yer alan ada salçası, üzüm, incir, gelincik reçelleri, peynir ve zeytin çeşitleri adından da anlaşılacağı gibi Bozcaada’dan geliyor.

“Çukurcuma 49” un bir diğer özelliği ise kendine has mimarisi. Mekanın alt katında cam tavanlı bir mahsen bulunuyor ve mahsene sadece mekanın ortasında bulunan yük asansörüyle inilebiliyor. Ayrıca mekanın dekorasyonunda kullanılan ve “Eşik Design” tarafından tasarlanan martı raflar, sentinel avize, 2D kahve masası ve Osman koltuğu da beğenirseniz satın alabilirsiniz.

49 Pizza Çukurcuma’a hafta içi her gün 10:30-23:00, Hafta sonu 10:30 - 00:00 arasında uğrayabilir, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT