Dim Sum

Mutfak Türü: Uzakdoğu Mutfağı, Çin Mutfağı

Adres: Pınar Mah. İstinye Bayırı Cad. İstinye Park AVM No: 510 İstinye Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 345 7080

Web: http://www.thedimsumgroup.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Çin’in uçsuz bucaksız topraklarında yol alan tüccarlar, biraz soluklanmak, açlıklarını bastırmak ve yorgunluklarını alacak bir çay içmek için yol boyunca karşılarına çıkacak çayevlerini dört gözle ararlardı. Pirinç tarlalarında durmak bilmeden çalışan çiftçilerin de evlerine dönerken aksatmadan uğradıkları mekânlardı bu çayevleri. Sadece çay değil, çayın yanında servis edilen buharda pişirilen ya da kızartılan, tatlı ya da baharatlı, iştah açıcı atıştırmalar zamanla vazgeçilemez bir alışkanlığa dönüştü. Bin yılı aşkın bir zaman öncesinin lezzeti günümüzde de devam ediyor. Giderek artan çeşitliliği ile... Üstelik artık sadece Çin’de değil, dünyanın dört bir yanında...

Dim-Sum Group tarafından açılan Dim Sum’ın mekânı sade ama şık, aynı zamanda rahat ve huzurlu. Dim Sum’da konusunda uzman şeflerin hazırladığı, buharda ya da fırında pişirilmiş veyahut yağda kızartılmış türlü seçeneklerin olduğu zengin bir mönü misafirleri karşılıyor. Yemekler adet olduğu üzere küçük porsiyonlarda hazırlanıyor. Bu farklı tatları deneme imkânı da veriyor. Mönüde yer alan yemekler ayrıntılı ve aydınlatıcı şekilde açıklanmış ancak gerekli görürseniz servis elemanları da size yardımcı olmak için hazırlar.

Deniz mahsulleri ağırlıklı olan mönüde tavuk, et ve ördek seçenekleri de mevcut. Çorba olarak deniz mahsulleri wonton çorba ya da tavuk ve shiitake mantarlı wonton gibi seçenekler var. Mönüde pişirilme şekillerine göre ayrılan yemekler arasında seçim yapmak oldukça güç. Buharda karides ve mantarlı, levrek ve zencefilli Çin mantıları sadece örnek. Aynı şekilde fırında pişirilenler arasında Çin mantısının yanı sıra mango ve deniz mahsullü roll yer alıyor. Kızartılarak pişirilen yemekler arasında yine Çin mantısının yanı sıra kalamar tava ve Thai usulü kalamar kek denenebilir. Hiçbir şekilde et yemiyorsanız, her başlık altında en az bir tane seçenek vejetaryenlere yönelik hazırlanmış. Tatlılara geldiğinizde mango puding, Hindistan cevizi kremalı bun, çikolata ve wasabi mousse ve ev yapımı dondurma çeşitleri ile kapanışı yapmak mümkün. Yemek öncesinde, sırasında ve sonrasında farklı şekillerde sunulan yasemin çaylarından almak isteyebilirsiniz. Dim Sum’a özel tat ise yasemin aromalı lotus çiçeği çayı. Ayrıca bar kısmında çeşitli içkilerin yanı sıra Şangay mojito, Çin margaritası, pekingtinini, chopsuy chai, Hong Kong cooler gibi ilginç kokteylleri denemeniz tavsiye ediliyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT