Eskikapı Restaurant

Yeme İçme Restoran Eskikapı Restaurant

Mutfak Türü: Türk Mutfağı

Adres: Av. Süreyya Ağaoğlu Sokak No: 2 Teşvikiye Şişli İstanbul

Web: http://www.eskikapirestaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
İstanbul`da Osmanlı-Türk mutfağından örnekler sunan, akşam yemeklerini fasıl eşliğinde keyifli bir oturuma dönüştüren mekanlarda alaturka tarz hala yaşatılıyor. Eskikapı Restaurant da, eski damak tadını, kaliteli servisi ve 20 yıldır ödün vermediği ilkeleriyle yaşatan ender mekanlardan biri.

Aynı anda 110 kişiyi ağırlayabilen restaurant, ismini üzerinde mermer bir kitabesi bulunan tarihi kapısından alıyor. Tarihi kapının arkasındaki işlemeli kanatlı kapı, vestiyerlerin de bulunduğu antreye açılıyor. Tarihi bir mermer çeşme, kilisedeki orijinallerinden esinlenerek yapılan avizeler, örme duvarlarda gömme mumlar ilk göze çarpan unsurlar. Haftada beş gün canlı fasıl programı yapılan mekanda masaların çevrelediği alanda, fasıl heyetine ayrılan yerin önünde, `sınırı aşmadan` oynamak isteyenler için bir boşluk bırakılmış.

Et yemeklerinin ana yemekler olarak sunulduğu Eskikapı Restaurant’ın menüsünde, sıcak ve soğuk mezeler, pide çeşitleri, içki, meşrubat, meyve ve tatlılarla 80’e yakın yiyecek sıralanıyor. Bıldırcın eti ve Beyti’den Alinazik ve Külbastı’ya kadar tüm et yemeklerinin sunulduğu restaurantta, et yemeklerinde etin alımından pişirilmesine kadar bazı özel yöntemler uygulanıyor. Şişler bir gün bekletiliyor ve terbiyelenmiyor ancak isteğe göre terbiyeli et yemekleri de mevcut. Kanat, lezzet açısından belirli miktarın altına ya da üstüne çıkmamayı gerektiren Hint sosuyla hazırlanıyor. Kıyma yapılacak et, kıyma makinesi ette lezzet kaybına neden olduğundan, uzun ve kalın bir bıçak olan zırhla çekiliyor. Etler, içeride, yemeklerin servise sunulduğu mutfak penceresinin önünde yer alan büyük kömür ocağında pişiriliyor. Müşterilerin çıkan dumandan rahatsız olmamaları için, ocağın üzerinde bir davlumbaz bulunuyor. Meze olarak sunulan yiyecekler arasında çiğ köfte, içli köfte, közde patlıcan, işkembe, mantar bulunurken, domates, soğan ve biberin küçük küçük doğranarak acı sosuyla hazırlandığı Gavurdağı, süzme yoğurt ve humus ise spesiyaller arasında. Eskikapı Restaurant, vejetaryenlere de hitap ediyor. İsteyene etsiz güveç, ıspanak, semizotu, börülce, fasulye ve pilaki servisi de yapılıyor. Tatlılardan da tahinli irmik helvası, kabak tatlısı gibi çeşitler çok rağbet görüyor.

Genel ahlak kurallarından taviz vermeyen işletmeciler kapılarının herkese açık olduğunu belirterek nezaket kurallarını çiğnemeyen tüm müşterilerin mekandan memnun ayrıldığını söylüyorlar. Çizginin dışına çıkıp etrafındakileri rahatsız edenler Eskikapı’nın geleneksel nezaket ölçüsünde uyarılıp kibarca uğurlanıyor. Kalitesi ve temizliğiyle dikkat çeken restaurant ISO kalite başvurusu yapmış. Restaurantta fiyat politikası da belli ölçülere uygun olarak düzenlenmiş. Fiyatlara yılda iki kez zam yapılıyor ve yıl içindeki artışlar fiyatlara yansıtılmıyor.Kısacası eski İstanbul nezaketi her alanda görülüyor.

Eskikapı Restaurant olarak ilkeleri “İstanbul’da damak tadı ve eğlenceye hitap ederek alaturka yemek geleneğini sürdürmek, müşteriye fabrikasyon yemek sunmamak.” Her gün 11.00-02.00 arasında hizmet veren, yakın çevreye paket servis yapan, gruplara fix mönü uygulanan Eskikapı’nın yakınındaki otoparktan yararlanabilirsiniz. Her tür kredi kartı ve yemek çekleri geçerli.

Adres: Av. Süreyya Ağaoğlu Sokak No: 2 Teşvikiye (Teşvikiye Camii arkası)

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT